Левски официално обяви, че е постигнал договорка с английския Норич Сити и през новия сезон бранителят Хосе Кордоба ще играе в английските "канарчета". И двете страни не анонсират финансовите детайли около сделката, но в касата на клуба от "Георги Аспарухов" ще постъпят около 3 милиона паунда за услугите на централния защитник.
 
Ето какво написаха "сините" в социалните си канали:

ПФК Левски трансферира защитника Хосе Кордоба в английския клуб Норич.

Трансферът ще се осъществи след отварянето на трансферния прозорец в Англия, когато може футболистът да се картотекира от Английската федерация по футбол и от Английската футболна лига.

Кордоба направи своя дебют със синята фланелка на 26 септември 2021 година срещу ЦСКА-София. За Левски записа 90 мача във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 г. Най-добър защитник в Първа лига през 2023 година.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК Левски благодарят на Хосе Кордоба за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи", написаха на официалния сайта на клуба.

Английският клуб също анонсира сделката в своя Twitter канал, като феновете на "канарчетата" започнаха да анализират в коментарите с какво панамецът ще бъде полезен за отбора им под ръководството на Йоханес Торуп.