Бившият играч на Локомотив Пловдив Христо Златински се завърна в клуба. Преди дни той реши да прекрати кариерата си на активен състезател, но любовта му към футбола ще го остави край зеленото игрище и занапред. Той ще помага на младите таланти на "Лута", заемайки позицията на треньор в школата.

"Уважаеми локомотивци,

преди броени дни един от емблематичните футболисти, играли с фланелката на Локомотив, реши да окачи бутонките. Христо Златински прекрати своята кариера като професионален играч.

За Локомотив той има записани 124 мача и 31 гола, като винаги ще бъде помнен от феновете със сърцатата си игра и своята отдаденост към клуба. За всичките си години като футболист той остави ярка следа във всеки тим, в който е играл.

Сега пред Христо Златински се затваря една страница от живота, но се отваря друга, в която сме убедени, че също ще успее. Той започва работа като треньор в детско-юношеската школа на Локомотив. Новината стана факт официално днес, а ето какво заяви Златински пред клубния сайт:

“Преди няколко дни реших да прекратя състезателната си кариера. Не беше лесно решение за мен, но е дошъл момента за това. Но смятам, че има още какво да дам във футбола. Радвам се, че започвам работа като треньор именно в школата на ПФК Локомотив Пловдив – отборът, който винаги ще нося в сърцето си. Желая да благодаря на Георги Иванов и Димитър Палазов за гласуваното доверие в този важен момент от моя живот. Нямам търпение да започна работа с талантите в школата на Локомотив“, написаха "смърфовете" на официалната си страница.