Ферарио Спасов е новият треньор на Ботев Пловдив, обявиха от клуба. В щаба му влизат Диян Божилов, треньорът на вратарите Лилчо Арсов и сегашният кондиционен специалист Тодор Георгиев.

Ето и официалното съобщение в сайта на Ботев:

"Уважаеми ботевисти,

В желанието си да преодолее игровата криза, ръководството на клуба взе решение представителният мъжки отбор на ПФК „Ботев“ да бъде воден от Ферарио Спасов.

Неговият екип ще бъде съставен от бившите футболисти на „жълто-черните“ Диян Божилов и Лилчо Арсов, както и от досегашния кондиционен треньор Тодор Георгиев. 

В трудната ситуация, в която се намира отбора, на новия спортно-технически щаб се възлага като основна задача да подобри неговия игрови облик, както и да предприеме реални и последователни действия за утвърждаване на играчи от клубната школа при мъжете", написаха от клуба.

Заедно с Желко Петрович и Жарко Лучич от клуба е освободен и треньорът на вратарите Мишо Ролев. Шефовете на Ботев Пд са поставили за цел пред Ферарио Спасов да утвърди, колкото се може повече играчи от юношеските формации в първия тим, както и да се подобри игровия облик на "канарчетата".


Ботев остана без треньор, Петрович не води тренировката

Фенове на Ботев не искат отборът да играе с официалните фланелки