ЦСКА 1948 обяви трансферите на двама български защитници. Стефан Цонков и Ангел Грънчов са първите две български попълнения в лятната селекция на тима.

Ето какво написаха "червените":

Защитниците Ангел Грънчов и Стефан Цонков са първите български летни попълнения в редиците на ЦСКА.

Двамата подсилват „червените“ преди старта на новия сезон през юли. Те подписаха договорите си в клубния офис.

29-годишният Грънчов, който се подвизава като централен бранител, има опит както по родните терени, така и в чужбина. У нас юношата на ЦСКА е играл освен за „армейците“ още за Локомотив (Пловдив), Славия, Нефтохимик (Бургас), Миньор (Перник), Септември (София) и Марица (Пловдив), чийто цветове защитава и за последно. В чужбина пък бранителят е носил екипите на полския Стал Миелец, косовския Фламуртари и македонския Академия (Пандев).

Носител на Купата (2016) и Суперкупата на България (2012) и сребърен медалист през 2012 г. В родния елит Грънчов има 81 мача и 1 реализиран гол.

Роденият в Карлово Цонков пък започва пътя си в мъжкия футбол в долните дивизии на Гърция. Той също играе на позицията централен защитник, като у нас първи стъпки сред професионалистите прави с екипа на Локомотив (Горна Оряховица), за който изиграва 12 мача в „А“ група през сезон 2016/2017.

През следващите пет кампании 27-годишният бранител носи фланелката на Монтана, с който играе в efbet Лига и Втора лига. Цонков има на сметката си 44 мача и 3 гола в родния елит и общо 120 двубоя и 9 попадения в професионалния футбол у нас.

Приветстваме Грънчов и Цонков с добре дошли в ЦСКА!

Успех!