Българският защитник – Алекс Петков, официално подсили редиците на полския Шльонск Вроцлав. Бившият защитник на Левски и Арда парафира договор с новия си клуб за една година, като в контракта си има опция за допълнителни две години.

Високият 193 сантиметра футболист има 54 мача за тима от Кърджали в последните две години, в които вкара един гол. Договорът му с Арда изтече след края на сезон 2022/2023 и така той стана свободен агент.

„Позицията на централен защитник беше зона, на която искахме да се подобрим и се радваме, че Алекс е наш футболист. Той е висок, здрав футболист и може да играе с глава, както и силно, когато се надиграва един срещу един с нападателите. Все още е млад, но има много опит, като играе и за националния си отбор. Надявам се да донесе още качество в защитата на Шльонск“, беше коментарът на спортния директор на поляците – Давид Балда.

През миналия сезон Шльонск завърши на 15-ото място в местната Екстракласа, като тимът калкулира 38 точки, които бяха с 1 повече от 16-ия на Висла Плоцк, който се яви последният отбор, който загуби елитния си статут в полската футболна пирамида. Шльонск е двукратен шампион в страната си, като е печелил титлата през 1977-а и преди 11 години за последно.