Офертите за трансфери в офисите на Лудогорец се увеличават всеки ден. След тези на Ференцварош за Алекс Сантана на стойност 2 млн. евро и от Урава Ред Даймъндс за Пиерос Сотириу за 1,5 млн. евро, сега такава е пристигнала и от Копенхаген за Оливие Вердон, пише „Мач Телеграф“.

Защитникът не записа много силна есен, но впечатлява с физика и скорост, а освен това е на идеална футболна възраст – 26 години. Той е оценен на 1 млн. евро от Тransfermarkt, така че предложението на датския гранд варира именно в този финансов диапазон. В момента Копенхаген изостава на 2 точки от лидера Мидтиланд и битката за титлата определено ще бъде жестока. Точно заради това треньорът Йес Торуп иска подкрепления във всички линии.

Вердон кара своя втори сезон в Лудогорец. През миналия той беше в Разград под наем от Алавес, като записа 30 мача във всички турнири. И през тази кампания, след като бе откупен, националът на Бенин е твърд титуляр, като до момента има 24 двубоя, в които е отбелязал едно попадение. Шансът обаче Лудогорец да продаде високия 190 сантиметра защитник не е много голям. Причината е, че Жозуе Са вече бе пратен под наем в Макаби Тел Авив, а вместо него не бе привлечен нов бранител. Сигурно обаче изглежда, че и през лятото Копенхаген ще опита да привлече Вердон, който по всичко личи, че ще бъде титуляр и при новия наставник на разградчани Анте Шимунджа.