С подкрепа на представителите на спортните клубове в Пловдив завърши общественото обсъждане за тегленето на 44-милионния заем за спортната инфраструктура на града. Те категорично се обявиха "за" тегленото на заема. 

Проектите, които ще бъдат финансирани, са за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив", както и изграждането на нов плувен комплекс. 

Спортните съоръжения на двата пловдивски тима в елита ще получат по 12 милиона, а 20 милиона ще отидат за 50-метров плувен комплекс "Младост". 

Заемът ще се изплаща следващите 20 години, като максималната лихва ще е 3%. Той трябва да бъде усвоен през предстоящите две години. 

Средствата за стадион "Христо Ботев" ще отидат за металната конструкция на четирите трибуни и козирка. За стадиона на Локомотив парите ще са за изграждането на централна трибуна както и за вертикалната планировка на целия комплекс "Лаута". Това заяви заместник кметът Пламен Райчев.  

Той разясни, че досега за стадион "Христо Ботев" са изразходвани 12 милиона лева, като останалите ще бъдат сертифицирани до края на годината. 

Зам.-кметът разкри и какви суми са изразходвани от 37-те милиона отпуснати на двата клуба от кабинета Борисов 3. Ботев са усвоили 12 милиона, а Локомотив 2 милиона досега.