След края на Мастърса в Монте Карло, който приключва в неделя, през идната седмица ще станем свидетели на нови три интересни надпревари.

И макар че турнирът в Барселона е от категория  ATP 500, и се очертава да бъде доста силен, надпреварата в Мюнхен също изобщо не е за подценяване.

Това е последното издание на състезанието от категория  ATP 250. От следващия сезон, събитието ще е от по-висока категория,  ATP 500, като това важи още за надпреварите в Далас и Доха, които също вдигат своето ниво. И въпреки че за последен път поне на този етап, турнирът в Мюнхен ще носи само 250 точки на шампиона, имената, които ще видим между 15 и 21 април, определено заслужават внимание.

Поставен под номер 1 е световният номер 5, Александър Зверев. Германецът вече приключи участието си на Мастърса в Монте Карло, след поражение от Стефанос Циципас, и със сигурност ще търси силно представяне пред родна публика. Втори поставен е  Холгер Руне, а останалите двама, които допълват първата четворка и ще получат правото да започнат директно от втория кръг са  още един  германец, в лицето на Ян- Ленард Щруф, както и  опитващият се да се завърне поне първоначално в топ 20 на света, Феликс Оже-Алиасим. Заслужава си да се отбележи участието в Мюнхен и на двама бивши представители на топ 10, в лицето на Матео Беретини и Доминик Тийм. Това може да бъде доста добра възможност и за двамата да направят нещо значимо, и защо не да атакуват дори титлата.  Немските почитатели  на тениса ще се надяват на добро представяне и от Доминик Кьопфер, който също прави нелош сезон, а германското присъствие в основната схема се допълва от Яник Ханфман и Максимилиан Мартерер.