17 млн. евро струват играчите на Левски според „Трансфермаркт“. Чуждестранният легион на „сините“ се оценява на 9,15 млн. евро, отбелязва „Мач Телеграф“.

На първо място при легионерите е Хосе Кордоба. Той струва колкото четиримата бразилци. Те съставляват най-голямата колония на „Герена“. Цунами, Рикардиньо, Фабио Лима и Евертон са оценени общо на 2,90 млн. Естествено, последните двама все още се следят под лупа, нищо че Лима избухна рано-рано, той си остава ново име в България. И засега се оценява на скромните 200 000 евро.

47 снимки

Иначе Рикардиньо е номер 2 при легионерите – 1,4 млн. евро. И със сигурност на „Герена“ няма да имат нищо против да вземат такава сума за него през лятото. Сега той бе спряган за трансфер в Чехия, но от Левски в крайна сметка решиха, че предпочитат да си остане при тях. Причината за това е, че доскоро бе единственият чист централен нападател. Ако не броим Бари, който и вчера си пусна снимки от фитнес, където се опитва да подобри състоянието си под зоркия поглед на инструктор.

Цунами, макар и на години, се смята, че също може да привлече на „Герена“ 1,3 млн. евро.

От останалите легионери само Келиан ван дер Каап е оценен на милион.