Левски изпрати поредната си изпъстрена с интересни моменти година. През 2022 „сините“ имаха върхове и падения. Със сигурност обаче привържениците на 26-кратните шампиони ще запомнят календарната година с нещо емблематично – първия трофей от 13 години насам.

Като цяло Левски изпрати изключително силна пролет, в която инкасира едва две загуби – и двете от Лудогорец в шампионата, като второто поражение на практика бе без особено значение към крайното класиране и на двата тима, тъй като бе в последния шампионатен кръг. Столичани обаче отстраниха родния шампион на полуфиналите за Sesame Купа на България, а на финала победиха големия съперник ЦСКА.

Лятото на „сините“ също изглеждаше повече от добре, въпреки загубата от ЦСКА 1948 в първия шампионатен кръг. В подготовката си тимът на Станимир Стоилов не допусна загуба, а при завръщането си в Европа отстраниха четвъртфиналиста в Лигата на конференциите ПАОК, като не загубиха от солунчани и в двете срещи (победа с 2:0 в София и равен 1:1 на гръцка земя).

Още в следващия кръг на третия по сила евротурнир дойде първата „червена лампа“ - злощастното отпадане от Хамрун Спартанс. Левски отпадна от малтийците след дузпи, а отново наказателните удари им костваха и Суперкупата на България, която Лудогорец завоюва.

В средата на септември бе победен зимния лидер в efbet Лига – ЦСКА. „Сините“ надиграха чувствително „червените“, отваряйки много въпроси у противниковия лагер. Тимът от Борисовата година не успя да вкара в четири срещи през годината на Левски.

Точно този успех с 2:0, парадоксално, бе и един от последните за годината. Месеците октомври и ноември не бяха никак щастливи за всички на „Герена“. Носителят на Купата завърши 2022-а с осем поредни срещи за първенство без победа - две загуби от Славия, една от Лудогорец и пет равенства (Септември, Локо Пд, ЦСКА 1948, Черно море, Спартак Вн).

Изминалата преди два дни 2022 година завърши с отпадане от турнира за Купата – загуба от Лудогорец с 1:2.

За да видите обобщено каква бе 2022-а година за Левски - вижте прикаченото видео!