Баскетболният треньор на Левски Лукойл Константин Папазов се включи в предаването "Събуди се" по NOVA и хвърли светлина върху начина, по който акциите на ПФК Левски са били пратени от Васил Божков. Освен това Папазов прикани привържениците на Левски да помогнат за спасението на клуба, който се нуждае спешно от милион и 500 хиляди лева.

Lap.bg
17 снимки

„Това е единственият път, по който може да се излезе от ситуацията. Съдбата е тази, която дава шанс на Левски да тръгне по нов път. В последните 15 дни 7-8 човека правихме всичко възможно, с идеи, с решения да стигнем до акциите по най-безболезнения начин. Няма една дума, в която да съм излъгал. На обяд в неделя Божков в разговор ми каза, че изпраща акциите и ще пристигнат при мен. Пита ме за адрес. Две са хипотезите. Вече са джиросани и той ме е излъгал или не са били джиросани, защото никой не знае като са попълвани, печат да се сложи. Нито има нотариус, нито има някой да ги наблюдава.

Смятам, че към неделя е смятал така да постъпи. В понеделник е променил решението си. Само знам, че в петък той изказа някакви мнения и 50:50 е разделил държавата дали казва истината. След това, което направи с Левски, "синя" България няма как да му вярва. Жалко е, че в една много лошо измислена пиеса беше избран най-неподходящият актьор. Тя беше от човек, който през годините минаваше за някой, който директно казва истината", заяви Папазов.

"Акциите на Левски са толкова свещени, колкото косите на апостола в музея. Никой няма право да ги развява по този начин. Акциите са ценна книга. Не са да се разнасят. За да оцелеем се обръщам към "синя" България. Имаме спешна нужда от милион от половина и съм убеден, че ще ги съберем“, завърши той.