Двама от чужденците в Берое - Теди Мезаг и Гаюс Макута бяха гости в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"Стартирах в Академията на Монпелие, след това подписах първия си професионален договор с тима, където прекарах 4 години, след което отидох в белгийския Мускрон, но след това се контузих, беше ми трудно да се завърна, но играх за Лейтън Ориен за 1 година, завърнах се в Мускрон, играх в Румъния и Израел, а сега съм в Берое", коментира Мезаг.

"Беше труден период там (в Монпелие), направих грешки, трябваше да се развивам повече, играх с някой много добри играчи, играх с Оливие Жиру, Беланда, периодът ми в Монпелие не беше много добър за мен, но се докоснах до добри играчи, беше добра стъпка в кариерата ми. В България е различно, тук мога да покажа най-доброто на което съм способен и ще се опитам да го сторя", добави той.

"Започнах с футбола на 5 години, след което отидох в Академията на Оксер, това е голяма академия, но останах само 6 месеца, върнах се в Париж, бях после в Академията на Амиен, на 17 години отидох в Льо Авър, бях един от най-младите в отбора, останах една година там", коментира Макута.

"С Лонгфорд подписах първия професионален договор, играл съм в Арис, почти не играех бях млад, а те имаха много играчи. Бях и в Брага, не бях щастлив да играя за дублиращия тим и ето ме в Берое", добави той.

Вижте повече от интервюто с двамата във видеото.