Отборът на Славия приема Ботев Пловдив в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Славия” в Овча купел е с начален час 14,30 и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим срещата минута по минута.

Двубоят в столицата обещава да е интригуващ, имайки предвид представянето на двата тима от началото на сезона. И Славия, и Ботев Пловдив показват добър футбол и логично заемат места в горната половина на таблицата. „Белите” на Златомир Загорчич са трети с актив от 26 точки, докато „канарчетата” заемат петото място в таблицата с точка по-малко.

Георги Вълчев пропуска срещата заради наказание, докато Ерол Дост се завръща в групата след червения картон срещу Левски. Иван Минчев почти сигурно остава извън сметките, тъй като все още не е напълно здрав, а Димитър Стоянов остава под въпрос.

В последните дни се заговори, че през зимната пауза „белите” могат да си върнат Калоян Кръстев.

В същото време в лагера на гостите от Пловдив Кевин Янсон е под въпрос за мача днес. Добрата новина за Ботев Пловдив е, че Маркиньос ще остане в отбора до края на сезона. „Канарчетата” ще се готвят с слънчев Дубай през зимната пауза.

Ботев Пд няма победа над Славия в София от 2017 година.