Отборът на Левски вече има сигурен трансфер през това лято, след като "сините" подсилиха своите редици с вратаря Зоран Попович. В момента стражът е втори избор в сръбския гранд Цървена звезда и се подготвя сериозно за предстоящото си предизвикателство на "Герена". 

LAP.bg
100 снимки

Според някои медии предварителното споразумение с отбора е под въпрос заради финансовите проблеми на клуба, но Зоран е убеден, че много скоро ще може да демонстрира качествата си пред феновете на Левски. 

"Миналото лято Александър Чанович се свърза с мен и ми съобщи за проявения интерес от страна на Левски. Тогава Цървена звезда не искаше да ме продава. Желанието на отбора да ме има в редиците си обаче остана и през зимата съумяхме да постигнем споразумение", призна Попович пред "Топспорт". 

"Знам, че това е най-големият клуб в България. Има и най-голямата фенска маса. Боян Йоргачевич лично ми потвърди този факт и още повече разкри пред мен огромните мащаби на този тим.

26 снимки

Футболистът призна, че сред най-силните му качества е играта с крака, както и креативността на терена и се надява скоро да ги покаже и на българската публика. 

"Престоят ми в Цървена звезда се оказа страхотен. Два пъти поред спечелихме титлата, а също така играхме и в Шампионската лига. Мисля, че се представих добре. Индикация за мен са многото на брой съобщения от феновете на отбора, които са тъжни от факта, че ще напусна Звезда след края на сезона."

Попович сподели, че не се е чувал с Милош Цветкович, който е друг бивш футболист на Звезда, играл за Левски.

"Не съм се чувал с него. Говорих най-вече с Боян Йоргачевич. Доверих се изцяло на неговите съвети и сериозен опит. Следях кариерата му и съм истински щастливец, че в момента той е треньор на вратарите в Цървена звезда и имам възможността да работя с него, и да се подготвям за Левски."

Стражът призна, че е запознат със събитията в клуба, които могат да засегнат транфера му, но не е разговарял с ръководителите по този въпрос. 

"Не обръщам внимание на информациите в медиите, че трансферът ми може да не бъде реализиран. Не ме засяга. Общувам с клуба чрез моя мениджър и оттам няма индикации за подобно нещо."

"Знам, че клубът закупи Георги Георгиев. Също така, че в него са още Николай Михайлов и Милан Миятович. Нормално е в клуб като Левски да има и силна конкуренция за титулярното място. Аз вярвам в себе си и в своите качества. Очаквам да се преборя за позицията си на титулярен вратар."

За финал, Попович си пожела интересно първенство и голяма битка.

"Очакванията ми са за едно много интересно българско първенство. В него има доста силни отбори, тъй че борбата ще бъде голяма. От престоя си в Цървена звезда съм свикнал с това да има напрежение във всеки един мач. Очаквам същото предизвикателство и в Левски.