Новият старши треньор на Берое Хесус Урибесалго говори за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

"Независимо, че продължих да играя футбол до 22 години, вече бях придобил уменията и лицензите за треньор. Това е моята страст. За всички нас, които не сме били футболисти на високо ниво, е много трудно да пробием в треньорската професия", сподели той за пътя си в треньорската кариера.

А кой е най-големият успех на испанеца като наставник? Самият той разкри: "В моята кариера имам много спомени, успехи и промоции, които остават. Най-големият ми успех е класирането за Ла Лига с Хетафе. Сезонът беше прекрасен и още в началото имахме усещането, че можем да постигнем нещо историческо"

Урибесалго сподели и как се е стигнало до преминаването му в Берое.

"Преди да дойда в Берое, следях няколко отбора от Южна Америка и Испания. Бях наясно, че Хосе Луис Ачиари е треньор тук, познавам го. Следях резултатите и нищо повече. Преди няколко седмици ми казаха, че може Ачиари да напусне. Тогава започнах да следя първенството и отбора, преди да имаме по-сериозни раговори"

През 2012-а година Хесус Урибесалго е треньор на Жирона, където ръководи именно Хосе Луис Ачиари.

"В деня, в който напусна, се видяхме в хотела. Поздравих го и му пожелах късмет. Отношенията ни са добри, но това е футболът", сподели новият наставник на Берое.

"Всеки един изминал ден се опознаваме повече и повече. Знам, че в отбора има много енергични футболисти, стремим се да играем офанзивен футбол. Ще опитаме да бъдем различни", каза още той.

"Първата цел пред нас е да запазим позицията си в първите осем. Да продължим работата си с български футболисти. Целта ни е да върнем Берое сред най-добрите в България, нуждаем се от публиката", завърши Хесус Урибесалго.

 

подкрепя българския спорт