Новият директор в Ботев Иван Крупенин има богата биография във футбола. Той бе обявен като спортен шеф на „жълто-черния“ клуб при представянето на Джеймс Етo'о, но все още не е презентиран официално в новата си длъжност в Коматево.

В сайта на канарчетата до Ето'о бе и изпълнителният директор Даниел Серехидо, за когото се очаква да напусне поста . Тепърва предстои да се разбере дали Крупенин ще смени Серехидо или двамата ще работят в тандем.

Последното работно място на Иван Крупенин е в елитния руски ФК Урал. Там той е бил мениджър по подбор на кадри. На поста си е изкарал 5 години и 4 месеца преди да акостира в Коматево. Преди това Крупенин за кратко е работил в грузинския Гурия (Ланчхути) и Торпедо (Армавир). Бил е мениджър и в световно известната компания за спортни анализи InStat Sport. Завършил е Всерусийската академия за външна търговия, пише "Мач телеграф"


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.