Испанецът Хосу Урибе е новият треньор на Берое. 55-годишният специалист замени Хосе Луис Ачиари. Той започва своята кариера на 21 години в академията на Спортинг Хихон. 

През 2002 година печели промоция за трета дивизия с Рибаседея. След това работи в Лас Палмас, който по това време е в Сегунда дивисион. Най-големият успех в кариерата му е начело на Хетафе. През сезон 2003/04 той класира отбора за първи път в историята му в Ла Лига. 

Следват престои в Елче, Еркулес, Ейбар, Алавес и Културал Леонеса. 

През 2011 година за първи път в кариерата си напуска Испания, за да поеме гръцкия Пансерайкос. Там престоява няколко месеца. През 2012 година застана начело на Жирона, като тогава каталунският клуб е в Сегунда. Следват престои в Реал Авилес, Менсарехо, Мелия, Каудал, Херес Депортиво и за последното отново в Менсарехо. 

Хосу Урибе има два мача срещу Хосеп Гуардиола. През 2009 година воденият от него Културал Леонеса се изправя срещу Барселона за Купата на краля. Отборът на новия треньор на Берое губи у дома с 0:2, а в реванша е разгромен с 0:5. 

Любопитното е, че Урибе е бил наставник на предшественика си в Стара Загора Хосе Луис Ачиари. Двамата се засичат в Жирона през 2012 година, като аржентинецът изиграва 6 мача под ръководството на испанеца. 

В Реал Авилес Хосу Урибе е наставник на бившия футболист на ЦСКА Иван Боладо. 

подкрепя българския спорт