Точно в 10:00 часа местно време в понеделник играчите на Ботев Пловдив проведоха своето първо занимание на турска земя на терените на Calista Sports Center. В днешния ден, “канарчетата” ще тренират двуразово, като второто занимание е насрочено за 17:00 ч. Първо занимание с отбора направи и едно от новите попълнения - Георги Николов.

По време на подготвителния лагер на “канарчетата” в Белек, наравно с основната група от футболисти на Ботев Пд, участие в тренировъчния процес и контролните срещи ще вземат 2 групи млади футболисти. Трима от тях са част от Виста (Геленджик): Кристиян Нвачукву, Джон Емануел и Джон Батиги. Те ще присъстват само за периода на подготвителния лагер в южната ни съседка и ще провеждат тренировъчни занимания с отбора. Техните качества ще бъдат наблюдавани от спортно-техническото ръководство на Ботев и спортния директор Артур Платек.

В отбора са и юношите на клуба и част от дублиращия отбор: Дениз Русев (вратар), Димитър Папазов, Ивайло Видев, Костадин Татаров, Велиян Видолов, Константин Павлов и Емил Найденов. Още утре (23.01) е първата проверка на турска земя.