Ботев Пловдив съобщи преди минути, че след вчерашните нови тестове за коронавирус, още трима са дали положителен резултат. Това са Атанас Чернев, Бисер Бонев и Атанас Илиев. Тъй като в отбора има само четирима болни, включително Тодор Неделев, двубоят с Черно море от 14:45 часа днес ще се състои, защото по протокол трябва да има поне 10 преносители на вируса, за да се отложи среща от efbet Лига.

"В понеделник футболистите на Ботев преминаха задължителните PCR-тестове за COVID-19 за началото на месеца. Всички направени тестове бяха с негативни резултати.

В сряда Тодор Неделев бе подложен на PCR-тест заради повиквателната за националния отбор на България. Полученият резултат обаче бе положителен и бяха насрочени нови тестове за мъжкия отбор на "канарчетата".

От получените резултати нови трима футболисти са с положителен PCR-тест за COVID-19. Това са Атанас Чернев, Бисер Бонев и Атанас Илиев.

Лекарският щаб на "жълто-черните" следи състоянието на футболистите, които към момента са в добро здраве. Четиримата футболисти няма да играят в днешния мач с Черно море, като са под домашно лечение.", написаха от клуба.