Новото попълнение на Лудогорец Каули Оливейра смята, че преминаването му в Лудогореце своеобразен ход напред в кариерата в сравнение с периода му в германската Бундеслига. 

Бразилецът идва след престой в състава на елитния германски Падерборн, като той официално стана част от отбора на "орлите" преди броени дни. Пред "Нова Телевизия" той разкри първите си впечатления от новото си предизвикателство в Разград. 

"Много съм прихванал от Германия, макар и да съм бразилец. Смятам, че бързо ще се напаснем с новите ми съотборници", започна Оливейра. 

"Най-добре се чувствам зад нападателя, но дълго време играх и като крило, така че за мен няма проблем. Правя крачка напред, макар и да сменям Германия с България. Дойдох в отбор, който е с манталитет на победител". 

"Бях чувал малко за Лудогорец, но съм ги гледал в груповата фаза на Шампионска лига и Лига Европа. В тима има много бразилци и африканци. Всички са мили и помагат". 

"Интер е отбор от най-високо ниво. Ние обаче също сме качествен тим. Излизаме срещу тях, знаейки, че всичко е възможно, ако имаме ден. Играл срещу големи отбори и в такива мачове съм спокоен", завърши увереният атакуващ халф.