Едно от вечерите от средата на месец март през 2020-а на празния „Пиер-Брисон” стадион в Бове, Льо Манс мереше сили с Шамбли. Тома Даске бе в центъра на отбраната, но той не знаеше дали това ще е поредният или последен мач за него с цветовете на Льо Ман, към който се присъедини през юли 2016-а три кампании, след като акостира от Троа.

64 снимки

Въпросната вечер всичко бе спряно от футболно естество. Шампионатът, но и кариерата на Даске с Льо Ман. „За малко мислих за рестарта, но генерално бях разочарован от това, което направиха. Имах какво да кажа на Тиери Гомес лице в лице и реших да бъда честен с него”, каза бранителят на Левски пред френските медии.

„През лятото тренирах дълго, за да подсиля физическите си качества с персонален треньор. Нямах контакт с клубове от Франция. С мен се свърза агент, който ми каза за България и интерес от Левски. Бях чувал за този тим, а всичко стана за три-четири дни”, сподели Даске пред медията “Ouest-France”.

94 снимки

„Не мислих прекалено дълго, тъй като исках да заиграя в чужбина. За България не знаех много, но исках да видя този шанс, тъй като щях да играя в европейска столица. Знаех, че Обертан е играл в Левски, а също така и Седрик Утонджи, с който се познаваме”, каза още „петицата” на „сините”.

„Знам вече няколко думи на български език, но лошото е, че съм единственият, който говори френски. За моя радост, поне говоря и английски, тъй като повечето играчи го знаят. Във футболно отношение няма голяма разлика. Визията е същата. Все още обаче не съм видял и много от тукашния футбол. Знам, че този отбор, в който сега играя, се води специален. Има големи очаквания от феновете. В последните години обаче не се справя добре, а вече е и с нови собственици. За тях ключовата дума е „победа”, призна новият на „Герена”.