Халфът на Лудогорец - Нонато, започна да се утвърждава в състава на Анте Шимунджа. Той направи страхотен дебют за "орлите" след трансфера си от Флуминензе и само няколко минути, след като се появи в игра вкара победен гол срещу Рома в Лига Европа. 

"Всичко стана много бързо. Новото място ми донесе нещо, което не си бях представял досега, като например да се прибирам пеша след мач", сподели бразилецът пред UOL Esporte.

Той коментира и ролята на бившия му треньор Фернандо Динис. „Той бе мой партньор в живота ми тогава. Много съм му благодарен, защото се стараеше да ми помага по всякакъв начин. Не само на терена, а извън него, а и в преговорите. Той беше важен фактор в този етап от моята кариера, в който успях да се развия и да получа тази възможност да сбъдна една мечта. Ще мога да кажа на децата си, че вкарах гол на Рома. Това е нещо, което преди малко повече от месец нямах представа, че може да се случи, а днес да го изживявам и е невероятно”, допълни футболистът.

„Когато отидох да се сбогувам с отбора всички разбираха моето решение, но ясно ми показаха, че според тях това не е идеалния момент да си тръгна. Изборът беше труден за мен и семейството ми. Не беше лесно, но бе нещо, което трябваше да направя в този момент. Никога не знаем кога ще се появи подобна възможност в живота ни“, казва още Нонато.