Футболният агент Николай Жейнов даде интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Неговата агенция доведе Павел Върба в българския шампион Лудогорец.

„Изпращаме една от най-успешните ми години като футболен агент. Дано следващата е още по-ползотворна“.

„Клубовете разбраха, че агентите са едно необходимо зло. Има клубове, които все още не са в добри отношения с контакти, но това се променя бавно“.

„Не бих казал, че годината е успешна за българския футбол. Промените обаче са за добро. Неразбираемо е за мен бездействието на клубовете, тъй като това засяга тях най-много. Очаквам повече активност от тях през следващата година“.

„В интерес на истината много агенти стават спортни директори и са на висши постове във футболни клубове. Една покана лично към мен за участие във футбола бих я обмислил сериозно. Имам знания и хората ме уважават, така че защо да не приема подобна оферта,

„В българския футбол трябва да има повече прозрачност. Трябва по-широк кръг от специалисти и експерти да дават мненията си при вземате на решенията. Прозрачността е важна също, тъй като всички клубни босове са съгласни с приемането на промени, ако не ги засягат“.

„Ние нямаме никакви успехи на никакво ниво, затова нашите играчи не се котират в Европа. Само Лудогорец успява за момента да се справя добре в европейските турнири, докато Левски, ЦСКА и другите за момента не могат да преминат бариерата в Лига Европа и Шампионската лига“.

„Преговорите за Павел Върба минаха спокойно и бързо. Той е едно доказано име във футбола. Говори само по себе си факта, че е избиран 8 пъти за треньор на годината в Чехия. Всички треньори с големи имена и успеха са като магнит за големи клубове. Използвахме момента, в който се раздели с Виктория Пилзен и се радвам, че ще дойде в България“.

„Очаквам един сериозен трансферен период през зимата. Имаме доста клиенти, така че се надявам да е ползотворен период.

„Към младите ни таланти има интерес относно играчите, които са титуляри. Надявам се, че може да се стигне до някой трансфер“.

„Надявам се на победа и в двата плейофа и да стигнем до Евро 2020. Това ще обедини цялата нация и ще бъде един наистина нов момент за българския футбол“.

подкрепя българския спорт