Николай Костов бе представен като нов треньор на Левски. Той взе участие в пресконференция заедно с изпълнителния директор на "сините" Даниел Боримиров пред първата тренировка на тима.

„Ще се постарая да бъда максимално кратък, тъй като имам много време, в което да разговаряме и философстваме на тема футбол. На първо време искам да представя екипа, с който ще работим. Треньор на вратарите е Божидар Митрев, кондиционен треньор Тимур Скорак, това е шахтьорски кадър. Помощник треньор Кирил Нестеренко. Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип. Знам много добре в какъв момент попадам в Левски, аз като отговорен човек имам предстартово вълнение, както се казва. Мога да заява, че поемам цялата отговорност, защото съм имал достатъчно време да мисля и преценявам. Поемам отговорността, която е отборът да побеждава. Очаквам да бъда подкрепен от феновете и ръководството, очаквам да имаме добро взаимодействие с играчите, за да имаме една добра работна среда“, започна Костов.

След това думата взе Боримиров, който благодари на треньора, че поема тима в труден момент.

„Благодаря на Ники, че се съгласи да поеме диригентската палка в един такъв труден момент. Oт мое име и от името на клуба заявявам, че ще има нашата подкрепа. Ще му съдействаме Левски да върви нагоре и да печели всеки един мач. Не е тайна, че Левски ще се бори тази година за първото място. Както ни приляга, ще преследваме и титлата. Целите са ни високи и ще ги преследваме“

„Ние се борим на два фронта, да оцелеем като клуб и да сме победители на терена. Първото, което един треньор прави е да погледне с какви футболисти разполага. Аз мисля, че много добра селекция сме направили. Въпросът е да се сработим с играчите, да започне процеса“, коментира Костов.

„Това което съдържа Саид сега е действащият му договор. Тия дни получихме информация за състоянието на Бари, а той е сред ключовите ни играчи, това малко променя нещата. Трябва да вземем решения, те няма да бъдат лично и само мои, а ще бъдат съгласувани с нашето ръководството. Ще гледаме да няма грешки, когато говорим за селекция. Ще вземем решение дали трябва да бъдем подсилени от нов футболист на негово място. Това зависи от това колко ще отсъства от терена, предстои му доста сериозна операция“, допълни той.

23 снимки

Новият наставник на Левски бе запитан и за преговорите със "сините".

„Разговорите са продължили толкова колкото трябва. Още веднъж казвам, имах достатъчно време да мисля. Аз не искам да сравнявам това, което е било с това, което е сега. Нека си дадем време да работим. Аз тепърва трябва да се опозная с футболистите, това е най-важното нещо, което трябва да направя. Това ми е цел номер 1. Наистина се вълнувам от първия ден, не искам сега да отклонявам вниманието си“

„За схемата зависи от самите трансформации. Съвременният футбол толкова се промени, има няколко етапа, в които се развива един отбор. Това е много сложен въпрос, който вие задавате. Схемата трябва да бъде такава отборът да побеждава. Не искам да обръщам внимание точно пред вас журналистите. Отборът трябва да промени малко поведението си докато владеем топката. Владението на топката е цел номер едно за Левски, тъй като ние трябва да доминираме на терена и да оказваме напрежение на противника. Няма как да играем един и същ футбол. Да не философстваме на тази тема. Тепърва ще обсъждаме с ръководството имаме ли възможност въобще да си позволим нови сериозни играчи в нашия отбор. И въпросът за Филип Кръстев ще бъде обсъден и вие ще бъдете информирани“, заяви Костов.

„Аз лично съм водил разговори с Филип Кръстев и той отказа да остане в Левски“, допълни Боримиров.

Нормално наставникът на "сините" коментира и жребият за Лига на конференциите, който отреди Левски да играе срещу литовския Хегелман или Шкупи Скопие във втория предварителен кръг на турнира.

„Доволен съм от жребия, но нека първо си свършим работата като подготвителен период, да обърнем внимание на първите мачове. Вълнувам се, тъй като съм бил тук. Не искам да развивам сега разни философии на тема Барселона, Реал Мадрид и други“

„Имал съм грешки, искам да ги запазя за себе си. Не успях да се справя с работата си тогава, имаше много напрежение. Не искам да обсъждам. За мен е важно да бъда приет от играчите. Ние с футболистите трябва да извървим не така прост път и да се справяме с трудностите, трябва да побеждаваме. Всичко това за собственици и публика, ние трябва да убеждаваме нашата публика. Що се касае до възнагражденията, аз не мисля, че ще има скрито. Трябва да убеждаваме публиката да ни вярва с играта си. Аз знам, че съм подценяван. Напрежението идва от там, от където не очакваш. Надявам се да бъде подкрепен и от журналистите и от публиката“, завърши Николай Костов.