„Лудогорец е най-силният отбор като качества в България. Точно заради това ние трябва да сме дисциплинирани през всичките 90 минути на терена. Те притежават сериозна индивидуална класа, но ние сме оптимисти за срещата с тях". Това сподели треньорът на Арда Николай Киров. Както е известно, днес в 17:30 часа в Кърджали неговият тим приема устремилия се към 10-та поредна титла Лудогорец. Срещата от 8-я кръг трябваше да се състои още на 4 октомври, но бе отложена заради 16 случая на коронавирус в Арда.

„Дали тогава, или сега сме в по-добра форма? Не може да се правят такива сравнения. Всичко ще се види в предстоящите 90 минути срещу Лудогорец“, продължи Киров.

Той говори и за един любопитен факт. Става дума за това, че Арда няма загуба в Кърджали от 2 години в мач за първенство. Нещо, с което не може да се похвали нито един професионален тим.

„Това ни дава самочувствие. В интерес на истината е хубаво да отбележим, че през миналия сезон играхме на „Лаута“. Сега срещу Лудогорец, ако имаше публика, щеше да е съвсем друго. Феновете ни подкрепят в домакинските срещи и сега, макар и извън стадиона, заради което им благодаря“, каза още бившият вратар. Той коментира и зимната селекция на Арда.

„Гледаме футболисти и коментираме с ръководството. В момента обаче няма никаква конкретика. Но, да, работим по тази тема“, добави специалистът.

Бившият наставник на Ботев Пловдив разкри и дали крилото Светослав Ковачев, който е собственост на Лудогорец, ще продължи да носи екипа на кърджалийци и през пролетта.

„Това са разговори на ниво ръководство. От клуба, който държи правата му – Лудогорец, зависи какво ще се случи“, завърши наставникът.

През този сезон Светослав Ковачев записа 15 мача, в които вкара 3 гола и даде една асистенция. Едно от попаденията му бе срещу ЦСКА при ремито 1:1 в Кърджали./Мач телеграф

подкрепя българския спорт