Старши треньорът на Арда Николай Киров остава доволен от победата над Монтана с 3:0, но сподели, че има още върху какво да се работи преди двубоя с Левски другия уикенд.

„С една идея бяхме по-нервни. Добре се развиваше за нас мача, имахме инициативата. Избързвахме с извеждащото подаване или с удар, което ни направи по-нервни. Трябва да работим над това. След като останахме с човек повече намерихме пролука в тяхната половина. Когато няма пространство не трябва да избързваме и трябва да търсим пролуки. Имахме моментите. Последното ни решение беше грешно на моменти. Положенията са малко, когато отбор се защитава“.

„Неприятна тема. Било им е трудно със сигурност. Трябва да си спомняме за нашия колега“.

„В момента шампионата е доста равностоен откъм точки и представяне на отборите. Не може да  се правят изводи. Имаме какво да надграждаме в играта с топка“.

„Не съм запознат детайлно с тази тема (б.р. – с наема на Светослав Ковачев от Лудогорец). Действително е така. Изтича на Нова година, оттук нататък решенията ги взима клубът, който държи правата на играча. Абсолютно важно е всеки един основен състезател, който взима участие да останат. Първо искаме да запазим ядрото от играчи и после да се прави селекция“.

„Действително непознати са за нас (Левски). В сряда ще имат двубой, с който ще придобием представа за начина и стила на игра при новия треньор. Готвим се за тежък двубой. Трябва да опознаем противника и да търсим позитиви от двубоя“.

„Всички минахме през такива етапи. Трудно е, но когато играеш срещу Левски не можеш да очакваш друго освен домакините да бъдат активни и да търсят начин да те победят“, заяви Киров.