Легендата на Левски Николай Илиев даде интервю пред "Мач Телеграф", в което говори по най-актуалните теми около ситуацията на тима от „Герена“.

„Предвид финансовото положение в клуба недоумявам защо се вземат чужденци, вместо да се даде шанс на юношите. С децата, които има в школата на отбора, едва ли резултатите ще са по-лоши от тези сега. На няколко пъти Левски беше в зоната на изпадащите, да не го забравяме това. Сега е времето да се дава шанс на юношите, а не да се взимат различни чуждестранни играчи. Тази политика на клубовете е причина първенството ни да бъде толкова слабо и да е не просто сред последните в Европа, но вероятно и сред опашкарите по света. Това резултира и върху трагичното представяне на националния отбор. Тук не говоря само за Левски, а за всички отбори в първенството. Българите остават на заден план, а на тяхно място влизат чужденци. И после се питаме защо на национално ниво нямаме резултати?! Слабо първенство, слаб национален отбор“, започна Ники Илиев пред „Мач Телеграф“.

Facebook.com
18 снимки

„Не знам дали Станимир Стоилов и Наско Сираков са точните хора за Левски. Това ще се види след време. Аз лично им стискам палци и се надявам да им се получи. Но трябва да се намери начин този клуб да се стабилизира финансово. Не може да се разчита само на помощта на публиката. Феновете направиха чудеса, но не може само на тях да се разчита. "Сините" имат нужда от спонсори и постепенно тези дългове, които вече сигурно са 30-40 милиона, да се изчистят. Или другата опция е да се тръгне от долните групи“, продължи Илиев.

Той коментира и ситуацията около братята Борислав и Радослав Цоневи.

LAP.bg
24 снимки

„Въз основа на това, което се случи предишния път, когато бях шеф на „Георги Аспарухов“, аз лично не бих върнал братята Цоневи в клуба. Последният път те се бяха върнали благодарение на мен. Играха известно време и стана същото, което се получава и сега. Борислав вече не е в отбора. Но тогава отношението им не беше добро, не бих го простил и не бих ги върнал да играят за Левски. За този отбор се играе със сърце и душа. Тогава целите бяха много високи и им обяснихме, че се борим за титлата, Купата на България и Европа. Не знам защо не останаха. Може би бяха подведени, но тогава избраха да ходят в чужбина. Беше им обяснено, че всичко, свързано със спортно-техническата част, ще бъде наред. Не мога да им коментирам заплатите. Това питайте ръководството. Необяснимо е как, при положение, че Левски има финансови проблеми, на тези играчи се дават такива високи заплати. Честно казано не вярвам, че Левски ще успее да постигне целите, които си е поставил, а именно Купата на България и влизането в Европа. Винаги съм бил оптимист, но не вярвам, че това ще се случи. Стискам им палци и им пожелавам успех, феновете заслужават да видят силен Левски“, завърши Илиев.