Вратарят на Грьонинген Серджио Падт, който има предварителен договор с Лудогорец, ще завърши сезона в настоящия си тим. Имаше вариант, в който стражът да се озове в Разград по-рано от очакваното, но от клубът му официално обявиха, че той ще остане в отбора до края на сезона.

По-рано днес Лудогорец обяви трансфера на Кристиян Кахлина. Вратарят идва от словенския ХНК Горица, откъдето дойде и треньора Валдас Дамбраускас.

„Трябваше да помислим внимателно въпроса. Беше интересно предложението от Лудогорец, предвид броя на мачовете, които остават до края на сезона, както и предложената от тях сума. Обсъдихме това по всички нива в клуба и решихме да не приемем предложението на Лудогорец“, заяви техническият директор на Грьонинген Марк – Ян Фледерус.

„Падт каза, че отворен за по-ранно преминаване в Лудогорец. Харесваше му идеята, че може да се аклиматизира по-бързо и да бъде спокоен. От друга страна имаше и някои спънки за него, като това по отношение на семейството му. Той ни каза, че разбира нашата гледна точка и би се радвал да довърши сезона в Грьонинген“, добави още той.