Локомотив Пловдив и Лудогорец вече веднъж премериха сили през този сезон и „черно-белите” имат всички основания да очакват с нетърпение шампионатния сблъсък срещу гостуващия шампион в 4-ия кръг на efbet Лига.

Двубоят насред парк „Лаута” стартира в 21 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Срещата, разбира се, ще проследим и минута по минута в GONG.BG.

Именно тези съперници дадоха официалното начало на сезон 2019/2020 у нас с двубоя за Суперкупата, в който Лудогорец триумфира с 2:0. Мачът обаче далеч не беше толкова едностранчив, колкото предполага крайният резултат, а може би дори сега у „черно-белите” има съжаления за пропилените няколко 100-процентови възможности.

Сега съперниците се изправят един срещу друг в доста по-различна обстановка, най-малкото заради изминалите през седмицата реванши от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това скъси времето за подготовка пред треньорските щабове, което прибавя допълнителен нюанс на непредвидимост.

Статистиката:

- Локомотив Пд е най-неудобният съперник на Лудогорец в елита. Тимът от „Лаута” е взел 19 точки срещу "орлите", откакто те се подвизават в шампионата, пред Левски (18 точки) и Черно море (17).

-В Търнава през седмицата словенецът Ален Ожболт се разписа в трета различна надпревара с екипа на пловдивчани, след като вкара 7 гола в първенството и единственото попадение във финала за Купата на България през миналия сезон.

- Локо Пд не е успял да опази вратата си суха в последните си 11 шампионатни срещи (8 от тях в края на миналия сезон), като го стори само веднъж през календарната 2019 година – при 3:0 над Витоша в Бистрица на 17 март.

- Стойчо Стоев от Лудогорец е треньорът в лигата, използвал най-мното футболисти от началото на новия сезон – 25 (16 от тях чужденци), след като за целия минал шампионат екипа на разградчани облякоха общо 30 играчи.

- В миналия кръг капитанът на разградчани Светослав Дяков стана първият футболист, записал участие с екипа на Лудогорец в девети различен сезон, с по 8 са Марселиньо и Козмин Моци.

-Лудогорец спечели последните си 3 гостувания на „Лаута” в първенството, като дори не допусна гол във вратата си, а след третия кръг на сезона остана единственият тим с пълен актив от точки.

БАЛАНС:

В Първа лига: 22 мача, 5 победи за Локо Пд, 4 равенства, 13 победи за Лудогорец, голова разлика 33:14 за Лудогорец

Локо Пд като домакин: 11 мача, 3 победи за Локо Пд, 2 равенства, 6 победи за Лудогорец, голова разлика 21:11 за Лудогорец