Настоящият мажоритарен собственик на Левски – Наско Сираков, се върна към началото на новия век и първия период на Станимир Стоилов начело на „сините“. Сираков говори за „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT в рубриката „100 години организиран български футбол“

„Просто казано видях, че треньорството не е моето. За шест месеца го разбрах, макар че разбирам много от треньорска работа. Явно по един-два пъти работата на терен ми идваше too much. Направих избора за себе си и Левски“.

„Започна да се изгражда от 99-а година. Още когато Миша Чорни и Владо Грашнов поеха юздите. Започна да се изгражда ядро от футболисти, които след 5 години започнаха да дават плодове. Намерих изключително амбициозен и млад треньор – Мъри Стоилов. Като играч беше помощник-треньор на всеки треньор на „Герена“. Бяхме съмишленици в постепенното изграждане на този състав. Лично аз бях абсолютно убеден, че всичко е въпрос на време да се стигне до тези успехи. Присъствал съм на всяка тренировка, виждах как се работи и как отборът израства пред очите ми. За мен нямаше нищо чудно в резултатите“.