Собственикът на Левски - Наско Сираков, говори пред NOVA за всичко най-актуално около "сините". Той коментира и горещата тема със собствеността на клуба, като заяви, че не може да каже със сигурност, че столичният гранд ще има нов собственик. 

„100% е сигурно, че на „Георги Аспарухов“ прекарвам повече време отколкото у дома. Баща ми е първият ни световен шампион във всички спортове. Винаги съм казвал, че съм най-слабият спортист във фамилията. От малък знаех, че ще стана спортист. Баща ми правеше неистови усилия да се занимавам с борба. Дядо ми ме запали по футбола. Водеше ме на всички мачове на Берое, когато гостувах в Стара Загора. В моето детство нямаше с какво друго да се занимаваш освен футбол и игра на фунийки. Баща ми е дълги години служител на ЦСКА, но беше категоричен и двамата му синове ще се състезават за Левски“, започна Сираков.

„Не си спомням първия ми гол за Левски. Много са, макар че можеше и да са много повече. Като цифра звучи добре, гъделичка ми самочувствието. Постигнато е с много труд и огромна амбиция да успея. Всеки един от тези 209 гола ми е много скъп, защото са за любимия ми клуб. Имам много запомнящи се голове срещу ЦСКА".

"В момента Левски е мисия, иначе винаги е било огромна любов. Имам чувството, че съм си оставил кожата и кръвта по терена. Аз съм изключително щастлив и горд левскар за това, което съм направил за клуба. На мен Левски ми е дал всичко, винаги съм го казвал“, продължи той.

„За Левски винаги си заслужава. Не съм си мислил, че като дойда тук ще стъпвам по цветя и рози. За мен това връщане беше мисия. Всички виждахме в какво състояние е клубът. Нямаше светлинка. Вдигнах цигарите, но всяка безсънна нощ и изпушена цигара си заслужаваше", каза още той.

"Не можем да кажем, че със сигурност Левски ще има нов собственик. Ако това нещо се случи, то ще се случи прозрачно, на пресконференция с потенциалния собственик. Докато няма такава пресконференция, няма нищо официално. Аз не крия, че се водят сериозни преговори. Към момента аз съм собственик на акциите и все още не е изгряло слънцето на нашата улица“, разкри Наско Сираков.

„Отпадането за Купата няма да се отрази. Когато знаеш накъде си тръгнал, няколко мача не могат да те отклонят от пътя. Купата никога не е била приоритет за Левски, тя винаги е била десерт. Ще гледаме да се подсилим на определени постове с определени футболисти. От лятото се работи по този план. Очаквам по-силен и по-постоянен Левски през пролетта. Късата скамейка и контузиите на ключови играчи не ни позволиха да постигнем по-добри резултати. Няма мач, в който да не съм бил горд с отбора и треньорското ръководсто. Няма момент, в който да съм бил несъгласен с треньорското ръководство. От лятото Левски ще се бори с всички сили да стане шампион“, заяви собственикът на Левски.

„Много лесно запазих приятелството си с Христо Стоичков – с честност. Ицо винаги се е отзовавал да помогне. Защитавали сме с чест националната фланелка. Изключително много държа на приятелството си с Христо и цялото му семейство“, сподели Сираков.

„Зад мен не стои силна жена, а още по-успяла от мен жена. Изключително горд съм със семейството ми. Държа изключително много на него, то е моята крепост. Чувствам се изключително обичан и обгрижван мъж. Трите ни внучки изпълниха живота ни. Винаги съм се имал за единак в спорта, но вкъщи се чувствам като водач на глутница. Ако няма честни взаимоотношения между хората, трудно може да се постигне успех. Ако няма дисциплина, много бързо стигаш тавана си и и приключваш“, призна той.

„Винаги като ръководител съм казвал на служителите си, че давам много, но очаквам още повече. От спортна гледна точка най-голямото чудо в кариерата ми е четвъртото място в САЩ през 1994. От житейска гледна точка по-голямо чудо от семейните взаимоотношения, особено в този разширен формат, в който сме, няма“, завърши Наско Сираков.