Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде пресконференция относно ситуацията в клуба. Сираков коментира наболелите теми при "сините".

„Знаете, че се случиха непредвидени събития в клуба. Треньорът Станимир Стоилов абсолютно неочаквано напусна преди най-важната фаза в сезона и мача ни с ЦСКА, с него напуснаха целият му екип и терньорът на дестко-юношеската школа в клуба. И в най-лошите ми мисли не съм си представял, че това може да е се случи. Това обаче е факт. Ние възможно най-бързо трябва да излезем от тази ситуация и да се готвим за мача в понеделник. До края на сезона треньор ще е Елин Топузаков. Последно извиках Мъри в понеделник и говорихме над един час. Предложих му това, което го вълнува, че в Управителния съвет ще вкараме човек от феновете, привържениците. Казах му, че човек от сдружението, който той обича, ще влезе в Управителния съвет. Направих компромис, че ще оставя Иво Ивков в клуба като шеф на правния отдел. Единственото ми условие беше той да остане като треньор, той отказа", започна Сираков.

start-photo.bg
27 снимки

„За Иво Ивков да ви кажа, той е мой избор и аз го поканих в Левски, но не може да продължи да е изпълнителен директор човек, който от много време се държи арогантно с хората, които спасиха Левски, а това е именно генералният спонсор на клуба. Ако не беше спонсорът, нямаше да има Мъри, защото аз намерих хора, които да дадат 20 милиона, а в момента дават много повече. Всичко това нямаше да се случи, ако не беше генералният спонсор. Абсолютно неприемливо е да забраняваш на генералния спонсор да има и да упражнява контрол върху финансите на клуба. Да оставим настрана арогантното отношение към мен, на което и Мъри бе свидетел. Той го накара след два часа да дойде да ми се извини с половин уста. В името на Левски приех това. На другия ден даде пресконференция, на която се разграничи в коя посока гледаме", допълни още той.

„Един от членовете на Управителния съвет, представител на генералния спонсор подаде оставка по ред причини, но първата беше отношение на Ивков преди осем месеца. Петър Ганев отказа да ми подпише протокол за освобождаването му, за да се назначи нов човек и от осем месеца продължава Разпопов да е представител на Надзорния съвет. Не мога да държа хора в Надзорния съвет, които да блокират работата на клуба и така ще е, докато съм тук", коментира собственикът на Левски.

LAP.bg
18 снимки

„Ако Мъри иска да се върне, вратата за него винаги ще е отворена, ако иска още утре да дойде да води тренировката, няма проблеми. Няма едно решение което да са взели с Ивков, което ние да сме бламирали. Каквото са поискали, това са направили. Изпълнителният директор е направил неща, които не е консултирал с мен. Винаги съм имал предвид да кажа колко силно и сериозно стоя зад него и никога няма да ми мине през главата аз да освободя Станимир Стоилов, дори след 11 мача с лоши резултати“, коментира Сираков относно Мъри.

„За този играч става въпрос, ние не го взехме заради правни проблеми. Ако ме бяха послушали мен в понеделник сутринта, сега този играч щеше да е в Левски“

„Аз разговарях и с Тодор Симов, даже му предложих да остане като шеф на школата. Тошко ми каза, че вижда бъдещето си като старши треньор. Пожелах му успех. Нищо повече не може да се направи. Аз смятам, че от моя гледна точка съм направил всичко за Мъри“.

„Имал съм разговори с Мъри. На мен също ми е казал, че не идва щастлив на работа. Аз не смятам, че неговите доводи са правилни. Не може да се настройваш от думите на друг човек", сподели още Сираков.

Наско Сираков коментира и фиансовата ситуация в клуба.

„Няма неплатена една стотинка в клуба. Към футболисти, треньори и персонал. Една стотинка не се дължи на никой. По никакъв начин не искам да се вкарва решението на Мъри в това русло, защото не е вярно. Каква премия за Купа на България? Той я получи още миналата година“, сподели той.

„Няма стотинка в клуба, която да няма отчетност. Всички пари, които Левски плаща, ги плаща по банков път. Не обвинявам Иво в някакви прегрешения, но аз съм длъжен да направя одит на всички анекси и договори, които са подписани. Това е от липса на доверие“, допълни шефът на "сините".