Полицията в Благоевград излезе с официална позиция за инцидента по време на мача между местния Пирин и Левски (0:3). Пострадаха жена и украинецът Владимир Будников, който бе изведен от полицията и впоследствие откаран в „Пирогов“. От изявлението на Областната дирекция на МВР в Благоевград става ясно, че е наредена пълна и незабавна проверка на случая, както и причината за навлизането на органите на реда на трибуните на стадион „Христо Ботев“.
Ето и официалното съобщение на ОДМВР-Благоевград:
 
"Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива.
 
От ръководството на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда, ще им бъде потърсена съответната отговорност."