Съботната програма от 25-тия кръг на efbet Лига започва в Русе, където местния Дунав посреща Арда Кърджали от 17:00 часа. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на NOVA SPORT, а ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата за вас на живо.

Дунав посреща сблъсъка отново в разклатено финансово състояние, след като ситуацията с финансирането на клуба продължава да бъде неясна.

В състава на Дунав контузен е Александър Исаевски, а под въпрос е Стефан Христов. След наказание обаче се завръщат Фернандо Кавалканте и капитана Диян Димов.

Русенци закупиха Дуде Ндонгала от румънски клуб. „Драконите“ обаче са без победа в Русе от седем месеца или от август.

В Арда, от своя страна, промените след пандемията са много на брой. Треньорът Стамен Белчев напусна, а за негов заместник бе взет Николай Киров. На практика всички чужденци в състава на „кърджалийци“ бяха освободени през тези месеци, за да бъдат редуцирана финансовата тежест върху клуба.

Михаил Александров най-вероятно е аут до края на сезона, но той е единствения с проблеми в тима. Арда е без победа от края на ноември, от 10 същия месец, е без успех и като гост. Първата среща между двата тима бе спечелена от Дунав с 2:0.