Напрежението в Локомотив Пд продължава, въпреки победата над Арда с 2:1 в първия пролетен кръг в Кърджали. Президентът на клуба Христо Крушарски коментира, че успехът е много сладък, но не пропусна да захапе вратаря Динко Хоркаш, който сбърка за гола на Арда, пише "Мач Телеграф".
 
"Слушайте какво говори Христо Крушарски и си записвайте. Аз никога няма да предам Локо Пловдив, както и те мен. Много сладка победа срещу Арда в Кърджали. Сега, да не се главозамайваме. Предстоят мачове с Хебър и Крумовград. Първенството е интересно, защото нивото на отборите е еднакво. Сега в четвъртък ще разбера какво е решил Александър Томаш за нов договор. Селекцията в Локомотив завърши. Само аз мога да се картотекирам, и то като вратар. Нека тези при нас да се научат от мен на майсторство. Мога да се хвана на бас, с всеки който иска, че от пет дузпи няма как да ми вкарат всичките. Може да съм по-нисък, но имам рефлекс. По-добър съм от Динко. Пробвайте, ако искате" заяви Крушарски.
 
От началото на годината вървят пререкания между Крушарски и треньора Александър Томаш по повод вратарския пост. Хърватинът Хоркаш отказва да поднови договора си с клуба, който изтича през лятото и това предизвика гнева на Крушарски. В почти всяка своя публична изява той иска от Томаш да го остави резерва и да наложи друг на неговия пост. Дори преди началото на сезона Локо подписа договор с бившия си вратар Мартин Луков, който няколко месеца беше без отбор. Въпреки това треньорът продължава да държи на Хоркаш и му гласува доверие, което явно вбесява президента. Поради тази причина той постави ултиматум на Томаш да реши до четвъртък дали ще си поднови договора с Локо или ще си тръгне от Лаута.
 
Засега Томаш не коментира напрегната ситуация. След мача с Арда той леко загатна, че не е доволен от ситуацията с разпродажбата на основни футболисти.