Бъдещето на Николай Киров в Берое е поставено на карта, пише "Труд". Поражението с 0:2 от Хебър в понеделник доведе до високо напрежение в Стара Загора. Ръководството на клуба не изключва вариант с треньорска рокада в хода на плейофната фаза. Решаващ може да се окаже предстоящият двубой със Септември София в петък. Шефовете на "зелено-белите" са се отказали от по-резки движения в навечерието на важното домакинство, тъй като и двата тима са замесени в битката за оцеляване. Дотук през 2023 година заралии спечелиха само два пъти при 4:0 над Спартак Вн и 1:0 над Пирин. Тимът обаче ще се бори за мястото си в елита, след като остана в най-долната група за решаващия дял от шампионата.

В Стара Загора вече са обсъдени няколко имена за потенциален наследник на Киров. Сред тях е Стойчо Стоев. Опитният специалист е без отбор от 2019 година насам, когато се раздели с Лудогорец. Между двата си престоя начело на "орлите" наставникът работи още в Арда, Левски. През годините той бе свързван и с Локомотив София.

Друго спрягано име за Берое е това на Сашо Ангелов. Специалистът също е свободен, след като напусна Добруджа в началото на април. Той има богат опит у нас като 3 години изкара начело на Ботев Враца, на няколко пъти бе в Етър, както и в Янтра и Локомотив ГО.