Благодетелят на ЦСКА 1948 и един от най-големите финансови спонсори на българския спорт като цяло Цветомир Найденов заяви в "Здравей, България" по NOVA, че собственикът на Левски Васил Божков държи акциите на клуба само за да създава напрежение и да дестабилизира държавата.

„На Васил Божков акциите на Левски не му трябват, но ги държи, за да създава напрежение. Той говори с политици, за да дестабилизира държавата. Нормално е да не иска да води разговор с мен, тъй като казвам истината и знам много неща за него. Много добре познавам Тити и му казах, че малко трябва да изчака, за да получи акциите на Левски“, заяви Найденов.

„Васил Божков по принцип вярна дума не казва, така че може да лъже и за честите контакти с Комисията по хазарта. Не чакам нищо от него, разделили сме бизнеса, който имахме заедно. Не искам да имам нищо общо с криминален престъпник“. 

„Васил Божков ни заплаши с убийство на 12-ти юни. Ние бяхме в шок какво да направим. Решихме да спазим истината и да събираме записи от декември месец, за да ги покажем пред обществото. Божков е голям лъжец и манипулатор“. 

„Аз никога не съм бил приятел с него, имахме само бизнес отношения. Той ни рекетираше още през 2016-та година, за да му прехвърлим 60% от онлайн бизнеса. Тогава мислех, че няма да има полза от сигнал в прокуратурата. Той каза, че е над закона и над парламента. Сега обаче опря ножа до кокала, когато бях заплашен с убийство“. 

„Васил Божков отговаря на описанието на прокурора за поръчителите на атаката над Слави Ангелов. Укрива се от правосъдието и цели да дестабилизира държавата. Мит е, че Божков е бизнесмен. Той фалира редица преприятия, няма банка, която да му даде един лев кредит. Той просто използва слабостите в системата, докато се намери някой, който да го разобличи. Той рекетираше всички, без да има позволение да го прави. Всички ги е страх от него. Защо бяга в Дубай, след като твърди, че е невинен?“. 

„В хазартния бизнес повече никога няма да има рекетиране и бой за влияние, както се случваше през последните 20 години, благодарение на лицето Васил Божков. Той излъга за почти всичко в интервюто си по БТВ. Комисията по хазарта е много еманципирана структура и информацията стига много трудните до високите етажи на управлението. Неговите измами са невероятно добре прикрити. Според мен Божков трябва да бъде докаран и да бъде изправен пред българското правосъдие", завърши Найденов.