Финансовият благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов сподели своите мисли след първия успех на отбора в efbet Лига, за предстоящата среща с Левски, позицията на Красимир Балъков и за няколко интересни случки от детството му.



„Това, което прогнозирах, се случи. След направените рокади, успяхме да спечелим. Успехът ни с 2:0 срещу Монтана е напълно заслужен. Сега Балъков е човекът-оркестър в клуба. Той е главен мениджър, а под него по веригата са останалите. Треньорът Йордан Юруков си върши чудесно работата. Не само той, но и целият му екип“, започна той.

„Наскоро някой видял, че си пия кафето със Златомир Загорчич и веднага слухове – Заги щял да поема нашия отбор. Няма такова нещо! Ние залагаме само на българи. Това е традиция, която не може да бъде нарушена. Със Загорчич се уважаваме, познаваме и не виждам нищо сензационно да се видим и да си поговорим", коментира слуховете за Загорчич.

"Радващото е, че имаме много млади, талантливи и перспективни футболисти. Възхищавам се на всички момчета. Едно от тях – Симеон Петров, бъдете сигурни, че скоро ще го видите в националния отбор“, добави босът на efbet.

„Нека да уточня нещо. Аз не съм собственик на ЦСКА 1948. Зад клуба стоят 13 фирми. Вярно, че осигуряваме 60-70% от бюджета, но не и целия бюджет. Но, ако трябва да съм откровен, 60-70% от парите идват от нас“, каза още Найденов.

„Сега ни предстои мач с Левски. Ще бъде интересно. Нека по-добрият спечели, както се казва. Няма да подценим „сините“, защото те са в подем. Записаха две поредни победи, правят селекция и взимат добри играчи, въпреки че клубът е във финансова криза", продължи софиянецът.

"Във връзка с битката с левскарите се сещам за детските ми години, когато не изпусках да гледам на живо вечното дерби на България. На 19 юни 1985 година, когато се игра така наречения Черен финал за Купата и двата клуба после бяха разформировани, бях на стадиона с баща ми и брат ми. Няколко месеца по-късно, на 22 декември през същата 1985 година, отново отидох на мача. Това е любопитна и куриозна случка. Забележете, бях само на 12 години, но тръгнах сам към стадиона. Всъщност, аз и мой приятел, който бе на моята възраст. А дербито се игра на „Герена“. Гледахме го в сектор „В“. Защо там, защо в бърлогата на звяра, не помня. Но сме имали смелост да го направим. И то голяма!  Бихме с 3:1. Любо Пенев вкара един гол, а Стойчо Младенов – два. Голяма радост беше, но не смеехме да си изразим чувствата, защото около нас беше пълно с левскари. Даже два-три реда по-надолу стояха наказаните от въпросния финал за Купата Наско Сираков и Боби Михайлов, чийто права бяха спрени", разкри Найденов през "Блиц".