Левски изигра отличен мач и победи с 4:2 ЦСКА 1948 в Бистрица. "Червените" бяха един от най-трудните тестове за "сините" от началото на сезона, а те го взеха с "отличен". Станислав Генчев взе мерки след бледото представяне на неговия отбор в предишните три официални мача и столичани демонстрираха много добро лице, изигравайки най-силния си мач през кампанията. 

С два гола се отличи Мустафа Сангаре, а по веднъж се разписаха Алекс Колев и Марин Петков. Над всички обаче беше Евертон Бала. Бразилецът демонстрира най-доброто от себе си, отличавайки се с две асистенции. 

25-годишният бразилец започна за втори пореден път в халфовата линия на системата 3-5-2. Първият, срещу Спартак Варна, беше, меко казано, колеблив за южноамериканеца. На "Коритото" Левски беше безидеен в предни позиции. Не така стояха нещата в Бистрица обаче. Необходимите настройки бяха направени по време на паузата за мачовете на националните отбори, а това доведе до изключително разнообразна игра в атака от възпитаниците на Станислав Генчев. 

Евертон Бала влезе в ролята на човека, който даваше тон за опасните атаки, които се заредиха пред вратата на Петър Маринов. Той демонстрира отличен поглед върху играта, а топката отиваше точно там, където бразилецът искаше. В Бистрица Куршума демонстрира целия си арсенал и показа, че може да бъде Маестрото в състава на Генчев. 

Безличният старт на кариерата на Евертон Бала на "Герена" сякаш е зад гърба му. Още няколко представяния като това срещу ЦСКА 1948 ще принудят ръководството да побърза с откупуването му, каквато опция има, а най-големите му критици, сред които и аз, да променят изцяло мнението си за него. 

Отличното представяне на Евертон Бала срещу ЦСКА 1984 може да видите в прикаченото видео. 

подкрепя българския спорт