Полицията във Варна ще вземе сериозни мерки за опазване на обществения ред преди, по време и след предстоящото дерби между отборите на Спартак и Черно море от 15-ия кръг на efbet Лига. Срещата е тази събота от 15:15 на стадион "Спартак" и е първа за двата тима от повече от 13 години.

След направен анализ на постъпила информация БФС и Главна дирекция "Национална полиция" определиха срещата между двата тима, като такава с висок риск от нарушаване на обществения ред. Причината е съществуваща вражда между двете агитки и затова двубоят ще се играе през светлата част на деня и ще бъде осигурена адекватна охрана.

За целта са предвидени 250 полицейски служители и 6 служебни кучета, а освен тях ще се присъединят части на Дирекция "Жандармерия", с което бройката на ангажираните с охраната става над 300 души, съобщиха от полицията във Варна. Очаква се на двубоя да има и частни гардове.

Достъп до стадион "Спартак" няма да имат лица в нетрезво състояние и такива, употребили наркотични вещества. Полицията ще следи зорко и за внасянето на остри и опасни за здравето предмети, както и използването на пиротехнически средства. Достъпът с хладно и огнестрелно оръжие, както и спрейове със защитен газ, също е забранен. Феновете ще бъдат проверявани щателно в подстъпите до стадиона, както и по входовете.

Униформените ще е на крак още от 11 часа другата събота и ще ескортира до стадиона големите групи запалянковци. Тези на Спартак започват да се събират на Червения площад около 11:30 часа, а по същото време привържениците на „моряците“ вече ще са пред паметника на Никола Спасов на „Тича“.

След двубоя полицаи ще има и във възлови улички около стадион „Спартак“, за да се избегнат стълкновения между агитките.