Левски спечели 141-ото столично дерби срещу Славия с 2:0 след попадения на Нашименто и Станислав Иванов, а срещата беше част от 10-ия кръг на efbet Лига.

В 73-ата минута на двубоя Нашименто, който се появи като резерва съумя да открие резултата за Левски. Той елегантно прехвърли Петков и изведе "сините" напред в резултата. В 81-ата минута Станислав Иванов открадна топката в центъра на терена, напредна добре и матира Петков, за да направи резултата 2:0 в полза на "сините".

В 5-ата минута добра намеса на Христо Попадийн предотврати опасна атака на "сините", след като съумя да изпревари Станислав Иванов, който беше на добра голова позиция. Две минути по-късно Райнов игра с глава, не сполучи, а кълбото попадна в Робърта, който стреля в аут.

В 12-ата минута Станислав Иванов не сполучи да се разпише. Минута по-късно Славия отвърна с удар на Шоколаров от далечно разстояние, но нямаше опасност за Миятович.

Живко Миланов стреля от пряк свободен удар в 14-ата минута, топката излезе в аут. 

48 снимки

Добра намеса на Муньос в наказателното поле на Славия в 38-ата минута предотврати опасна атака за "сините". Две минути по-късно Мазурек опита да изненада Петков с интересен удар, но топката мина малко над напречната греда.

В края на полувремето Галин Иванов се откъсна от отбраната на Левски, но не съумя да нанесе точен удар към вратата на Миятович.

Феновете на Левски се проявиха по грозен начин, след като изпочупиха част от седалките в сектора, където бяха настанени.

През втората част момчетата на Петър Хубчев натиснаха съперника и съумяха да реализират два безответни гола. 

В 50-ата минута Тиам пропусна на се разпише като стреля над вратата. Три минути по-късно и Мазурек направи невероятен пропуск. В 73-ата минута влезлият като смяна Нашименто с елегантен удар матира Петков, а в 81-ата минута Станислав Иванов се възползва от грешка на Бенгюзов в центъра на терена и направи резултата 2:0 за "сините".

В крайна сметка Славия опита да се върне в мача, но при най-чистото положение Муньос не съумя да се разпише. След успеха Левски е лидер в класирането с актив от 23 точки, но и мач повече от шампиона Лудогорец. Славия е на 8-ото място с 10 точки.

Съставите на двата тима:

Славия: Георги Петков, Патев, Хуманес, Гамаков, Пападийн, Бенгюзов, Стоев, Шоколаров, Иванов, Велковски, Кръстев

Левски: Миятович, Миланов, Ейолфсон, Каргас, Горанов, Райнов, Тиам, Паулиньо, Станислав Иванов, Мазурек, Робърта

съдия: Драгомир Драганов