Лудогорец загуби за първи път в контролите си на австрийска земя. Унгарският Ференцварош победи българския шампион с 3:1 с попадения на Узуни в 23-ата минута, на Боли в 74-ата минута и на Лайдуни в 87-ата минута. Сотириу беше точен за Лудогорец в 82-ата минута.

Антон Узунов
35 снимки

Текпетей опита да намери в добра позиция Кешеру, но не се получи опасна атака от страна на българския тим  в 7-ата минута на мача. Минута по-късно Текпетей опита удар към вратата на съперника, но топката не намери целта.

Икоко опита да матира отбраната и вратаря на съперника в 17-ата минута, но бранител на унгарците се справи и изби в корнер. След изпълнението играчите на Ференцварош се справиха.

Ференцварош откри резултата в 23-ата минута, след като унгарците намериха пролука в отбранителния вал на българите. Узуни засече с глава пас отляво по атаката на унгарците.

Нова добра атака на Ференцварош в 37-ата минута на двубоя позволи на Узуни да излезе на голова позиция, но бранителите на Лудогорец се справиха с опасността. Шест минути по-късно Текпетей напредна добре, елиминира съпротивата на двама съперникови играчи, но пред наказателното поле топката му беше избита.

В 47-ата минута Текпетей не съумя да намери съотборник при обещаваща атака на българския шампион. Осем минути по-късно Каули Оливейра пусна пас към Текпетей, но атаката на българския тим не слолучи.

Доминик Янков опита индивидуален пробив в 57-ата минута, но извърши нарушение в атака и унгарците поеха инициативата. Малко по-късно старши-треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас направи куп смени в тима, което промени облика на Лудогорец. Българският шампион заигра по-активно, но така и нямаше чиста голова позиция поне до този момент.

Лудогорец натискаше съперника в търсене на изравнителен гол, но в 74-ата минута допусна второ попадение в мрежата си. Боли удвои преднината на унгарския тим.

В 78-ата минута Десподов центрира добре от корнер, но играч на Ференцварош съумя да изчисти добре кълбото напред. След отлична атака на Лудогорец, българският шампион се върна в мача. В 82-ата минута Сотириу се разписа от няколко метра.

Ференцварош се разписа за трети път във вратата на Лудогорец в 87-ата минута, след като Лайдуни се разписа, вкарвайки в ъгъла на вратата. Чибота опита да реализира второ попадение във вратата на унгарците, но не сполучи.

Така след успех и равенство в контролите, момчетата на Валдас Дамбраускас регистрираха и поражение.

Лудогорец - Ференцварош 1:3
голмайстори: 0:1 Узуни (23), 0:2 Боли (74), 1:2 Сотириу (82), 1:3 Лайдуни (87)

Ето и стартовите състави на Лудогорец и Ференцварош:

Лудогорец: Кахлина, Вердон, Пластун, Икоко, Сисиньо, Гонсалвеш, Доминик Янков, Каули Оливейра, Текпетей, Вандерсон, Кешеру 
 

Ференцварош: Герго, Уинго, Блажич, Двали, Чивич, Харатин, Вечей, Гера, Токмак, Узуни, Маее