Черно море успя да постиген убедителна победа 3:0 при гостуването на Локомотив София в среща от 21-ия кръг на efbet Лига. Матиас Курьор откри в 5-а минута. Илия Димитров пропусна дузпа в 17-а минута. Евгений Сердюк даде два гола аванс за гостите в 29-а минута. Сердюк оформи и крайният резултат в 68-а минута след поредна груба грешка в редиците на Локо София. 

Антон Узунов
54 снимки

Атмосферните условия не бяха никак благоприятни за футболен спектакъл, но "моряците" нанесоха ранен удар в снега. В 5-а минута, след центриране на Даниел Димов, Матиас Курьор се възползва от объркване в защитата на домакините и вкара за 1:0. 

В 16-а минута беше отсъдена дузпа за Локо София след игра с ръка в наказателното на играч на Черно море. Зад топката застана Илия Димитров, който обаче видя как ударът му бива спасен от Иван Дюлгеров. 

LAP.bg
44 снимки

В 29-а минута момчетата на Илиан Илиев успяха да накажат Локо София за втори път. След нова контраатака и хубав извеждащ пас, Евгений Сердюк излезе сам срещу Александър Любенов и вкара за 2:0. 

 

В последната минута на частта Курьор беше изведен на перфектна стрелкова позиция, но някак успя да пропусне очертанията на вратата на Любенов. 

През втората част темпото спадна още, след като Черно море се концентрира върху опазването на резултата. В 58-а минута се стигна до ново разбъркване пред наказателното поле на Черно море, което завърши с неточен удар на играч на Локо София.

Интригата в двубоя беше убита в 68-а минута след абсурдна грешка в отбрана за "железничарите". След дълга топка към Васил Панайотов, Катсикас и Александър Любенов не се разбраха, а от това колебния се възползва Евгений Сердюк, който вкара за 3:0. 

 

До края на мача нямаше сериозни положения и така варненци си тръгнаха с трите точки. 

Локомотив София - Черно море 0:3

0:1 - Матиас Курьор (5)

0:2 Евгений Сердюк (29)

0:3 - Евгений Сердюк (68)

Ето и съставите на двата тима:

Локомотив София: Любенов, Рапосо, Крачунов, Кацикас, Орачев, Кацаров, Малембана, Октавио, Александров, Пинсон, Димитров;

Черно море: Дюлегров, Попов, Атанасов, Дробаров, Димов, Панов, Панайотов, Гарсия, Василев, Курьор, Сердюк;