Отборите на Левски и Славия играят при резултат 1:0 в среща от 22-ия кръг на efbet Лига в поредна порция от най-старото столично дерби. Здравко Димитров нацели на два пъти гредата в рамките на първите 45 минути. Найджъл Робърта, все пак, донесе успеха на "сините" в 85-та минута. 

44 снимки

Гостите започнаха като далеч по-активния отбор и в първите 3 минути гостите отправиха два удара, дело на Радослав Кирилов и Димитър Рангелов, но и в двата случая нямаше проблеми за Звонимир Микулич. 

“Сините” отвърнаха с опасна атака, а в 5-ата минута Робърта излезе сам срещу Вуцов, който с изключително опасно му влезе в краката извън наказателното поле и спря топката. Стоянович побесня и искаше червен картон, докато Георги Давидов даде знак играта да продължи.

Домакините се активизираха и успяха да създадат сериозна опасност в 8-та минута. Надер Гандри остана да лежи край тъчлинията, а Здравко Димитров напредна бързо с топката и стреля от 25 метра, в дясната греда на вратата на Славия. 

В 19-та минута Емил Стоев опита шут от сериозна дистанция, който премина страни от дясната греда на вратата на Звономир Микулич. В 33-та минута Кирилов опита плътен шут, който беше избит в ъглов удар. 

Минути по-късно "сините" отново бяха спрени от страничния стълб. След бърз пробив по левия фланг на Здравко Димитров, крилото успя да навлезе в наказателното поле и стреля, но шутът отново срещна страничния стълб. 

Славия започна силно втората част и създаде шанс след само 50 секунди. Само 50 секунди след старта на второто полувреме Емил Стоев пласира опасно центриране в наказателното поле на Левски, а Ради Кирилов не успя да вкара от чиста позиция. 

Две минути по-късно Здравко Димитров тества рефлексите на Вуцов, но стражът се справи. В 59-та минута "сините" отново бяха близо до сериозен гаф в отбрана. След центриране от десния фланг Живко Атанасов и Звонимир Микулич не се разбраха кой да атакува топката и защитникът беше близо до това да си вкара автогол. 

В 65-та минута беше ред и на Славия да уцели страничния стълб. След центриране за пореден път от десния фланг, Димитър Рангелов успя да насочи удар от изключително трудна позиция към вратата на Микулич, за да нацели десния страничен стълб. 

В 85-та минута, насред сериозния сняг, Левски все пак успя да стигне до безценен гол. След центриране на Марин Петков от свободен удар, Найджъл Робърта се извиси и заби топката с глава зад плонжа на Светослав Вуцов. 

 

До края нови попадения не паднаха и така "сините" се поздравиха с грозен, но много важен успех с 1:0. 

Левски - Славия 1:0

1:0 - Найджъл Робърта (85) 

Ето и съставите на двата тима:

Левски: Звонимир Микулич, Живко Атанасов, Мартин Райнов, Здравко Димитров, Фейсал Рарес, Тома Даске, Георги Александров, Драган Михайлович, Мартин Петков, Насиру Мохамед, Нахджъл Робърта

Славия: Светослав Вуцов, Михаил Александров, Андреа Христов, Надер Гандри, Филип Антовски, Владислав Узунов, Питър Макрилос, Емил Стоев, Калоян Кръстев, Радослав Кирилов, Димитър Рангелов;