Отборът на Етър се поздрави с безценен успех с резултат 3:1 срещу ЦСКА 1948 в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Денислав Александров даде аванс на "червените" още в 4-та минута. Гаетан Коуку успя да изравни в 18-та минута. Коуку беше точен отново в 57-та за 2:1, а Преслав Боруков направи 3:1 в 62-та минута. 

Ростислав Грънчаров/Lap.bg
7 снимки

След няма и 20 секунди от срещата домакините имаха голово положение. След добър извеждащ пас на Алдаир Ферейра, Симеон Мечев излезе сам срещу Даниел Наумов, но не успя да уцели вратата, след като се спъна. 

Три минути по-късно софийският тим успя да се възползва от първия си голов шанс. След страхотен индивидуален пробив на Денислав Александров навлезе отляво и намери горния десен ъгъл на вратата на Христо Иванов от много труден ъгъл за 1:0. 

Нови три минути по-късно дойде нов огромен пропуск за домакините. След лоша инидивидуална грешка на Симеон Петров Гаетан Коуку открадна топката и намери Ловре Кнежевич, който на празна врата някак не вкара. 

Авансът на гостите обаче изтрая едва няколко минути. В 18-та минута, след страхотен извеждащ пас на Мариян Иванов, Гаетан Коуку се оказа на стрелкова позиция и с глава не остави шансове на Даниел Наумов за 1:1. 

В следващите минути темпото на мача спадна, като Етър взе териториално надмощие, но освен няколко неточни далечни удари, други положения не успяваха да създадат. В 41-та минута Ловре Кнежевич опита късмета си от воле от над 20 метра, но Даниел Наумов не беше затруднен.

В началото на втората час "болярите" имаха нов чудесен шанс. След бърза контраата Алдаир Ферейра получи на десния фланг, преодоля своя пазител и с центриране по земя намери Кнежевич, който обаче не успя с пета да намери очертанията на вратата на Наумов. 

Добрата игра на домакините беше възнаградена в 57-та минута. След изритана топка напред и добре задържана топка от Ловре Кнежевич, стрелецът подаде на Гаетан Коуку, който прати топката зад гърба на Наумов за 2:1. 

Само 5 минути по-късно домакините сякаш решиха всичко в мача. След кратко разбъркване пред наказателното поле на ЦСКА 1948, Преслав Боруков получи топката, нагласи я за удар и не остави шансове на Наумов за трети път - 3:1.

 

Три минути по-късно гостите имаха шанс да намалят изоставането си. След сериозно разбъркване, Димитър Митков се оказа на стрелкова позиция, но добрият му шут срещна гредата на вратата на Христо Иванов. 

В следващите минути домакините се отдръпнаха назад, а момчетата на Балъков тръгнаха напред, но стигнаха само до няколко неточни изстрели отдалеч, които не създадоха проблеми за Етър. По този начин "болярите" са предпоследни, с актив от 16 точки, а ЦСКА 1948 е 6-ти, с 28 пункта. 

Етър - ЦСКА 1948 3:1

0:1 - Денислав Александров (4) 

1:1 - Гаетан Коуку (18)

2:1 - Гаетан Коуку (57)

3:1 - Преслав Боруков (62)

Ето и съставите на двата тима: 

Етър: Христо Иванов, Мариян Иванов, Пламен Крачунов, Божидар Кацаров, Христофор Хубчев, Симеон Мечев, Гаетан Коуку, Кольо Станев, Ловре Кнежевич, Алдаир Ферейра, Преслав Боруков;

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Александър Александров, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Ангел Лясков, Ивайло Чочев, Васил Шопов, Денислав Александров, Марио Топузов, Георги Русев, Димтър Митков;