ЦСКА 1948 и Лудогорец завършиха при резултат 2:2 на стадион „Витоша“ в Бистрица. Двубоят бе от третия плейофен кръг на шампионата и общо 33-и от началото на кампанията.

Всичко по-интересно в срещата стана перз втората част. Спас Делев откри в 46-ата минута, а между 58-ата и 62-ата минути паднаха още два гола. Педриньо направи 1:1, а Кирил Десподов върна аванса на „зелените“ четири минути след попадението на бразилеца.

Развръзката дойде минути преди края, когато голмайсторът на първенството Ивайло Чочев донесе точката на „червените“ с хубав удар от 16-17 метра.

С този хикс Лудогорец е свален на върха и вече е на второ място със 79 точки. ЦСКА е първи с 80, а ЦСКА 1948 е трети с 62 точки – една пред четвъртия Левски.

start-photo.bg
90 снимки


В първите минути преобладаваше битката на мокрия терен в Бистрица. Първата по-сериозна опасност дойде от удар на Кайо Видал след около четвърт час игра.

Сетне дълъг пас към наказателното на Лудогорец бе свален с глава от Колев за Чочев. Голмайсторът на първенството обаче се забави и не успя да нанесе изстрел от точката на дузпата.

В средата на полувремето отлично центриране от фланга намери връхлитащия пеналта Чочев. Халфът засече топката, но не успя да я насочи във вратата. В ответната атака Текпетей излезе на позиция очи в очи с Наумов, но с малък ъгъл. Ганаецът намери външната страна на мрежата с шута си.

LAP.bg
40 снимки

Седем-осем минути преди края на полувремето Игор Тиаго се измъкна от двама и стреля почти от аутлинията, но принуди Наумов да се намесва и си спечели корнер. 60 секунди по-късно Русев си освободи място за изстрел в наказателното поле и го направи, но Падт спаси.

В 43-ата минута Русев си освободи място за изстрел в наказателното поле и го направи, но Падт спаси.

Секунди след началото на втората част Лудогорец поведе. Шоу изведе Делев в коридор, а крилото с майсторски удар в долния ляв ъгъл на Наумов направи 0:1.

В 58-ата минута Колев опита "да извади" топката на точката за дузпа и не сполучи от първия опит. От втория пасът се получи, за което помогна и докосване на Русев. Топката стигна до Педриньо, който с удар от 6-7 метра не сбърка за 1:1.

Лудогорец отново поведе на бърза ръка след получения гол. Едва четири минути, след като получи гол за 1:1, Десподов бе изведен срещу Наумов и го преодоля с техничен изстрел, за да даде отново преднина на своите.

Минути преди края на 90-те минутиСидклей центрира, а Алекс Колев засече с глава, но Падт показа рефлекс и отрази в корнер.

ЦСКА 1948 стигна до 2:2! Четири минути преди изтичането на редовните 90 минути Ивайло Чочев с удар в долния десен ъгъл на Серджио Падт възстанови паритета.

В четвъртата минута на добавеното време удар на Десподов от фал бе уловен от Ганев.


FT / ЦСКА 1948 - Лудогорец 2:2

0:1 Спас Делев 46`

1:1 Педриньо 58`

1:2 Кирил Десподов 62`

2:2 Ивайло Чочев 86`

 

ЦСКА 1948: 29 Даниел Наумов, 19 Стив Фуртадо, 87 Симеон Петров, 14 Елитон, 16 Сидклей, 18 Ивайло Чочев, 22 Реян Даскалов, 8 Педриньо, 10 Георги Русев, 39 Парвиз Умарбаев, 9 Александър Колев

Треньор: Атанас Рибарски

Лудогорец: 1 Серджио Падт, 8 Клод Гонсалвеш, 9 Игор Тиаго, 11 Кирил Десподов, 16 Аслак Фон Витри, 23 Мануел Шоу, 24 Оливие Вердон, 32 Игор Пластун, 37 Бърнард Текпетей, 77 Кайо Видал, 90 Спас Делев

Треньор: Ивайло Петев