ЦСКА 1948 победи с 4:1 казахстанския Аксу в пореден двубой от зимната си подготовка в Белек, Турция.

Александър Колев даде преднина на ЦСКА 1948 в 13-ата минута, а само пет минути след това преднината на българския тим бе удвоена след автогол на Обилор. 

В 27-ата минута казахстанците получиха дузпа, която Гедеш изпусна след изстрел в гредата. Само три минути по-късно футболист на Аксу бе и изгонен с втори жълт и червен картон. 

Бирсент Карагарен се разписа в 61-ата минута за 3:0, а само пет минути след това и Аксу стигна до попадение, за да намали изоставането си. Крайният резултат бе оформен от Ради Кирилов.


start-photo.bg
82 снимки

Българският тим започна силно срещата и бе по-настоятелен в офанзивен план. В 7-ата минута Марио Топузов проби по левия фланг и дори навлезе в наказателното поле на казахстанския отбор. Той опита и центриране, което обаче бе пресечено от стража на Аксу, който улови топката. 

Три минути по-късно Топузов опита същото, като този път Бирсент Карагарен бе на сантиметри от това да засече подаването му с глава, но все пак остана под топката. Атаката на ЦСКА 1948 завърши с удар, който обаче премина далеч от вратата.

В 13-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата след центриране на Топузов. Стражът на казахстанския тим - Кучеренко, стигна първи до топката и в първия момент я улови, но след това изпусна кълбото. Алекс Колев успя да се ориентира най-добре в ситуацията и прати топката в мрежата на Аксу за 1:0.

Само три минути след това българският отбор имаше нов шанс за гол. Карагарен от дясно прати центриране към Алекс Колев, който стреля с глава, но над напречната греда.

В 18-ата минута на срещата преднината на ЦСКА 1948 бе удвоена след автогол на казахстанския тим. Топузов отново създаде много главоболия на Аксу по левия фланг като този път пробва директен удар, който защитникът на Аксу - Обилор, отклони в собствената си врата. 

Напрежението се покачи в 23-ата минута, когато Октавио бе съборен от Оразов. Двамата се спречкаха и прехвърчаха искри, но съдията бързо успокои ситуацията. Футболситът на Аксу получи жълт картон, а само секунди след това Октавио си го върна на Оразов с грубо нарушение в половината на казахстанския тим и така играчът на ЦСКА 1948 също бе санкциониран с жълт картон. 

В 27-ата минута Гедеш от състава на Аксу получи шанс да изпълни дузпа, след нарушение на Лазар Марин. Изстрелът на Гедеш от бялата точка обаче срещна гредата и излезе. 

Три минути след това Оразов си изкара втори жълт и червен картон след грубо и закъсняло влизане в краката на Борислав Вакадинов. Все пак на мястото на Оразов бе вкаран друго футболист и така двата тима продължиха с по 11 души. Футболистът на ЦСКА 1948 успя да се изправи и да продължи игра.

Още преди края на първото полувреме Тодор Янчев посегна към смените. Марио Топузов бе заменен от Педриньо.

В 36-ата минута Александър Колев опита изстрел от трудна позиция, който не попадна в целта, а мина встрани от вратата. 

Бирсент Карагарен имаше отлична възможност да реализира третото попадение в мача след центриране отляво в 42-ата минута. Новото попълнение на ЦСКА 1948 успя да надскочи защитник на казахстанския тим и да стреля с глава, но топката мина на сантиметри от гредата.

Второто полувреме започна по неприятен начин за българския тим, след като в 48-ата минута Алекс Колев бе избутан на тъчлинията, а футболистът на ЦСКА 1948 се сгромоляса и удари ограда край терена. Колев все пак успя да се изправи след няколко минути на земята и продължи игра. 

В 54-ата минута Педриньо потърси свой съотборник с дълго диагонално подаване в наказателното поле на Аксу. Там обаче стражът на казахстанския тим стигна първи до топката и я изби. Само минута след това Педриньо навлезе в наказателното поле на Аксу и потърси с остро подаване по земя Алекс Колев, който обаче бе изпреварен от вратаря. 

Бирсент Карагарен оформи класическото 3:0 в 61-ата минута, след като успя да прати топката покрай стража на Аксу. Той получи пас в пеналтерията от Карлос Охене.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, замени почти целия си състав след третото попадение на тима му - Елитон, Джонатан, Сердюк, Ивайло Чочев и Даниел Наумов, бяха сред появилите се в игра. Българският тим бе с изцяло нов състав за последните 30 минути.

В 67-ата Кайрканов открадна топката и продължи към наказателното поле. Той стреля от границата на наказателното поле, а ударът му срещна крака на бранител от ЦСКА 1948 и рикошетът излъга Даниел Наумов, който не успя да се намеси. Топката попадна в мрежата на българския тим.

Ескич от състав на Аксу опита да изненада Наумов с далечен изстрел в 73-ата минута. Стражът на ЦСКА 1948 обаче внимаваше и се намеси страхотно, за да извади топката.

В 76-ата минута Ради Кирилов стреля, след като центриране стигна до него на далечната греда. Футболистът на ЦСКА 1948 се бе освободил и нанесе изстрел, след като си спря топката на гърди. Ударът му обаче не затрудни стража на Аксу, тъй като попадна в средата на вратата и нямаше нужната сила.

Малко след това се стигна до словесна разправия между Джонатан и футболист на Аксу след по-грубо нарушение срещу играча на ЦСКА 1948.

В 82-ата минута Ивайло Чочев опита удар с глава, който обаче не притесни стража на казахстанския тим. Попов, който замени Кучаренко още на полувремето, успя да улови топката без проблеми. 

Ради Кирилов също се разписа и направи резултата 4:1 в 88-ата минута на мача. 

FT / ЦСКА 1948 - АКСУ 4:1

1:0 Александър Колев 13'

2:0 Обилор 18' (авт)

3:0 Бирсент Карагарен 61'

3:1 Кайрканов 67'

4:1 Ради Кирилов 88'

Стартовите състави на двата отбора:

ЦСКА 1948: 33. Генадий Ганев, 4. Ангел Лясков, 24. Лазар Марин, 87. Симеон Петров, 42. Борислав Вакадинов, 22. Реян Даскалов, 6. Карлос Охене, 58. Октавио, 7. Марио Топузов, 11. Бирсент Карагарен, 9. Александър Колев.

АКСУ: 71. Кучеренко, 27. Есимов, 96. Обилор, 18. Ахметов, 98. Суюмбаев, 7. Оразов, 9. Коста, 21. Караман, 40. Жиргалбек-Уулу, 25. Агиманов, 89. Гедеш.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F.C Aqsu (@fcaqsu)