Новакът в efbet Лига – ЦСКА 1948, постигна това, от което се нуждаеше, след като в последния кръг от редовния сезон на efbet Лига тимът победи с минималното 1:0 гостуващия Локомотив Пловдив. По този начин столичният тим си осигури класиране в Топ 6 в родния елит и ще играе плейофи срещу най-добрите отбори6 след, като трябваше задължително да победят Локомотив Пловдив. „Смърфовете” пък нямаха поражение в 11 поредни мача в най-горното ниво на футболната ни пирамида, ала ЦСКА 1948 съумя да съкруши хората на Александър Тунчев.

Така ЦСКА 1948 се настани на петото място в крайното класиране на efbet Лига, като изхвърли Черно море от елитната „шестица”. Локомотив Пловдив, от своя страна, остава на второто място с 52 точки, на 12 зад лидера Лудогорец (64), но вече е само на две пред третия ЦСКА (50).

Иначе, големият герой на „Васил Левски” се казваше Ивайло Чочев, след като националът на България се разписа с глава в 55-ата минута и направи разликата между двата отбора в центъра на София. В 77-ата минута пък Димитър Илиев пропусна да изравни резултата, след като ударът му от дузпа срещна левия страничен стълб на вратата, пазена от Даниел Наумов.

ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив

източник: sofascore.com

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


47 снимки

В осмата минута дойде първият по-голям шанс за гол в срещата, а той бе на сметката за домакините. Георги Русев отправи опасен удар към вратата на Локомотив Пловдив след пробив отдясно на Ангел Бастунов. Той потърси Дамянов, който прескочи топката, а ударът на Русев с десния крак бе блокиран от Пиргов.

След четвърт час игра бранителят на "смърфовете" Дейвид Малембана получи контузия при единоборство за топката на терена с противников състезател. Защитникът не успя да продължи срещата и Александър Тунчев пусна на негово място Кристиан Гомис. Столичани реализираха попадение срещу Локо Пловдив чрез Ивайло Чочев в 24-ата минута, но голът не бе зачетен. Георги Русев достави от пряк свободен удар центриране към халфа Чочев и на повторенията си пролича, че част от рамото на полузащитника е зад отбраната на пловдивчани.

Три по-късно гостите стигнаха до добра възможност след статично положение. Умарбаев достави центриране от фаул към наказателното поле на ЦСКА 1948. Първо резервата Кристиан Гомис не отигра добре, а след него и Динис Алмейда не се ориентира, за да отправи удар посока вратата на Наумов.

След 32 пък Момчил Цветанов проби отляво по нападението на Локо и центрира в наказателното поле на "червените" за Димитър Илиев, който трябваше да надскочи Ангел Лясков, за да стреля с глава. Това не бе трудно за футболист №1 на България за 2020-а година, но Димитър Пиргов се притече на помощ на левия бранител в своя отбор и попречи на Илиев да нанесе по-солиден удар. Гостите продължиха с натиска си, а Алмейда свали с глава за Димитър Илиев в наказателното поле. Той бе с гръб към вратата и подаде успоредно за Карагарен, който шутира, но Димитър Пиргов с блестящ шпагат спря пътя на топката към вратата на Даниел Наумов, след което вратарят дори я улови.

До края на полувремето до опасности пред двете врати не се стигна и логично двата отбора се прибраха на паузата при нулево равенство.

Пет след подновяването на играта пък Гостите от Пловдив заучено отиграха ъглов удар, а топката бе върната назад към Бирсент Карагарен, Той шутира силно с десния крак, но топката премина встрани от гредата на Наумов.В 55-ата минута домакините откриха резултата  чрез Ивайло Чочев. Георги Русев изпълни прекрасен корнер, а първо с топката се размина Симеон Петров. Чочев обаче притича зад него и с глава матира Пиргов - 1:0.

Четвърт час преди края Симеон Петров влезе в контакт с Димитър Илиев в наказателното поле. Бранителят на ЦСКА 1948 игра първо с топката,  който се свлече на земята. Петров игра с топката с върха на обувката си, но движението му с бедрото в краката на лидера на "черно-белите" явно бе достатъчно за рефера Иванов да отсъди дузпа.Капитанът на Локо Пловдив реши да стреля по земя в долния ляв ъгъл на Наумов, но топката се отби в левия страничен стълб на българския вратар и отиде встрани.

Седем преди края Бирсент Карагарен намери прекрасно Парвиз Умарбаев на границата на наказателното поле на ЦСКА 1948. Таджикистанецът стреля силно с левия крак, но топката излетя далеч от вратата на "червените". В последната минута от редовното време Бирсент Карагарен пласира превъзходно центриране в наказателното поле на домакините отдясно за Георги Минчев. Нападателят на Локо Пловдив стреля с глава, но Даниел Наумов направи зрелищно спасяване с една ръка.


FT / ЦСКА 1948 1:0 ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ  

1:0 Ивайло Чочев (55)

Рефер: Георги Иванов /София/

Стадион: "Васил Левски" /София/

Стартови състави:

ЦСКА 1948: 29 Даниел Наумов C - 19 Георги Господинов 🟨 (56' - 24 Лазар Марин) 87 Симеон Петров  🟨 3 Димитър Пиргов 4 Ангел Лясков  🟨 18 Ивайло Чочев 8 Ивайло Климентов (69' - 88 Мартин Хайдаров) 27 Борислав Дамянов (69' - 9 Димитър Митков) 20 Ангел Бастунов 11 Денислав Александров (80' - 7 Марио Топузов) 70 Георги Русев

Резерви: 1 Димитър Тодоров -  28 Емануил Личев   90 Николай Ганчев

Треньор: Тодор Киселичков

Локомотив Пловдив: 1 Илко Пиргов - 61 Динис Алмейда 🟨 25 Лукас Масоеро 5 Дейвид Малембана (16' - 4 Кристиан Гомис) 34 Петър Витанов 39 Парвиз Умарбаев 7 Момчил Цветанов 9 Бирсент Карагарен 6 Кристиан Илич (62' - 44 Николай Николаев) 14 Димитър Илиев C 10 Георги Минчев

Резерви: 81 Кристиан Томов -   11 Конър Руан 19 Александър Иванов 13 Видол Сейменски 20 Александър Колев

Треньор: Александър Тунчев