Отборът на Черно море се завърна в Топ 6 на efbet Лига, след като се наложи безпроблемно над Септември в първи мач от 24-ия кръг на efbet Лига. „Моряците” надделяха над столичани с 3:0 след голове на Мазир Сула, Исмаил Иса и Влатко Дробаров. След спечелените три точки тимът на Илиан Илиев се изкачи на пето място във временното подреждане, изпреварвайки отборите на Славия и Левски, които обаче са и с мач по-малко.

start-photo.bg
24 снимки

Първата добра възможност в мача се разкри пред домакините. Тя дойде в 3-ата минута, когато топката бе центрирана около точката на дузпата, където Исмаил Иса стреля с глава, но над вратата.

Само две минути по-късно Черно море откри резултата. Исмаил Иса бе изведен отлично по десния фланг, напредна много добре и навлезе в наказателното поле, където с лекота финтира бранител на гостите, а след това прокара топката между краката на друг футболист на Септември, за да намери Мазир Сула. Халфът на „зелено-белите” бе оставен абсолютно непокрит на около 12 метра от голлинията и с техничен удар в долния ляв ъгъл на вратата откри.

Следващият шанс за гол в мача бе отново на сметката на домакините. Исмаил Иса изведе Мазир Сула пред наказателното поле, но Димитър Шейтанов излезе и пресече подаването. Топката обаче отново попадна в Сула, който намери Алекс Фернандес на границата на пеналта. Халфът стреля без забавяне, но не намери рамката на вратата.

Гостите отговориха с отлична атака в 15-ата минута. Димитър Костадинов получи необезпокояван от никого отдясно и веднага прати топката към Мартин Петков, който стреля, но високо над вратата.

Няколко минути по-късно отново Петков имаше възможност да се разпише. След атака отдясно, Петков стигна до ъгъла на наказателното поле и стреля силно по диагонала. Топката докосна напречната греда и излезе в аут.

Последваха два шанса на домакините, които обаче не затрудниха Шейтанов. Първо Иса пробва акробатичен удар с гръб към вратата, но прати коженото кълбо покрай десния страничен стълб. Мазир Сула също имаше възможност да стреля минути по-късно, но и той бе неточен.

Черно море успя да удвои преднината си в 39-ата минута. След нова отдясно Мазир Сула получи и напредна в наказателното поле, след което комбинира с Дакай. Швейцарецът се справи със защитник на гостите и намери Исмаил Иса фронтално срещу вратата. Нападателят стреля в десния ъгъл на вратата, оставяйки без отговор стража на Септември за 2:0.

Второто полувреме започна с много добро положение за гостите от София. Мартин Ачков получи отляво в наказателното поле и въпреки че бе обезпокояван от никого, вместо да стреля към вратата на домакините, реши да потърси комбинация със свой съотборник и сгреши. Топката бе избита в корнер, след който не последва нищо опасно за Дюлгеров.

Черно море - Септември 3:0

източник: sofascore.com

В 67-та минута Мазир Сула центрира от корнер, а завърналият се в Черно море Влатко Дробаров засече топката с глава и вкара третия гол за домакините. В 88-та минута Черно море можеше да вкара четвърти гол. След лошо изчистване на топката от вратаря на гостите Димитър Шейтанов тя стигна до Стефан Велев, който опита прехвърлящ удар, но Иван Арсов успя да изчисти с глава. Във втората минута на допълнителното време Мартин Петков засече с глава топката след центриране отдясно, но вратарят Иван Дюлгеров успя да спаси.

По този начин Черно море се изкачи на петото място с актив от 39 точки, с равен брой с четвъртия Локомотив Пд, и с една повече от Славия и Левски, които тепърва има да играят своите мачове. Септември е 11-и с 22 пункта. В следващия кръг столичани гостуват на Локо Пд, докато варненци първо пътуват до София за визита на ЦСКА в четвъртфинал за Купата, а след това са гости и на Хебър в Пазарджик за първенство.

FT • ЧЕРНО МОРЕ – СЕПТЕМВРИ 3:0

1:0 Сула 5'

2:0 Иса 39'

3:0 Дробаров 67'

еfbet Лига, 24 кръг

Стадион: „Тича”, Варна

Рефер: Никола Попов

Черно море: 25 Иван Дюлгеров , 28 Влатко Дробаров, 6 Виктор Попов, 2 Цветомир Панов, 35 Арлинд Дакай, 8 Мазир Сула, 77 Стефан Велев, 19 Александър Василев, 11 Алекс Фернандес, 3 Живко Атанасов , 86 Исмаил Иса

Старши треньор: Илиан Илиев

Септември: 21 Димитър Шейтанов , 10 Димитър Костадинов, 4 Иван Арсов, 26 Константин Чешмеджиев, 20 Красимир Станоев, 3 Мартин Петков, 11 Мартин Ачков, 14 Мартин Стоянов, 18 Петър Чуич, 17 Симеон Александров, 15 Кубрат Корай

Старши треньор: Светослав Петров