В събота станахме свидетели на неприятна случка по време на мача Лудогорец - Царско село, в който българският шампион записа категорична победа с 4:0. Двата отбора се спречкаха на терена, като главни действащи лица в разправията бяха Кирил Десподов и Иван Бандаловски. Случката не бе особено приятна, но искрите между футболистите са честа практика по европейските терени. 

Друга постъпка обаче определено направи грозно впечатление. Бандаловски нападна остро Десподов като написа следното: "Когато се правиш на мъж, а знаеш, че си жена и си на един шамар живот".  

Действията на Бандаловски са доста странни, тъй като в повечето случаи напрежението между играчите не се пренася извън терена. Подобни реакции по врeме на мач не бива да се толерират, но до някаква степен са оправдани, тъй като футболистите са под големи емоции... 

Похвално е, че Десподов намери сили и публично се извини за това, че си изпусна нервите. Същото трябваше да стори и Бандаловски. Това е мъжка постъпка. 

Десподов правилно не отговори на нападките на Бандаловски. Поне на този етап няма реакция от негова страна. И ще е добре да не го прави. Все пак и двамата са футболисти. Може да не са приятели, но трябва да имат уважение един към друг.

Добрият футболист показва какво може на терена, а не търси пет минути слава, като се нахвърля срещу свой колега в социалните мрежи.